其實係咪男人都覺得結婚好大壓力?

1001 回覆
1203 Like 110 Dislike
真係好睇另一半buy邊樣 佢唔係從簡派就傾個中間點出嚟 唔係一定搞唔掂
好老婆
女人d心態真係好撚癲
咁就由得佢辛苦
從來冇人覺得男人都會辛苦,冇人體諒就要對自己好啲
其實比一半唔係重點
你諗下你就咁解釋都要打長篇大論去交代
其實結婚本身唔係問題 本來只係兩個人繼續一齊再加多張紙
所以對男仔嚟講就係好地地做乜要搞咁多多餘嘅嘢
得到嘅只係越嚟越多麻煩同多餘嘅責任去滿足一個想結婚嘅你
樓主準備定開新post
大家都加油,香港地做仔一啲都唔易
其實係因為無錢所以大壓力
幾歲啊咁大個人唔識自己分辨網上資訊架咩
即係連登講全部女人都係雞你又信喇喎
20中樓主都係畢業幾年
咁快結婚
點先可以信自己男朋友多啲?
https://lih.kg/1041418

可能佢仲flirt緊以前鍾意個女仔
點解兩次機會
我哥老婆真係世一
返工 返屋企教小朋友功課
weekend又會煲湯
13年結婚, 去旅行結婚,返香港普通食返餐
筆錢拎去買樓, 今年已經供完(2個都係高收入人士),
依家供緊第2層佢地希望2個仔女可以都有一層
就算將來移民希望有3層樓係香港收租
加油巴打
雖然自己雙親不在果陣覺得自己好慘好孤獨
但聽返唔少同事同朋友講,自己父母留左2個單位俾我地三姐弟
而家姐阿哥自己都有經濟能力
比其他人已經好幸福

有d屋企父母走左之後要還賭債,就算父母未走,關係又差
果d朋友成日講有拖拍都偷笑
On9
平時啲錢 唔係男人出?
屌你個閪 唔洗用力?
同你一齊唔洗時間?
講到好似得女人付出
所以話香港女仔俾人寵撚壞曬
咩都應份
Lm
人地無話娶樓豬...
半年前開始自己生活,係咁問d fd有冇女介紹
自己住後開始想有個伴陪下自己

我d準備結/結左婚既朋友同我講段野同巴打你打既差唔多
有錢case同冇錢都差唔多情

有個FD有父幹,20中就結左婚住私樓有車, 層樓俾左7成首期
條女完全冇俾過錢供,3房單位
兩老冇迫佢地生仔, 但佢老婆打份hea工日日呻,返10放5
我fd做銀行日日都ot

個老婆基本家務都唔撚做, 咁朋友想請工人,個老婆又屌破壞2人世界
大家都知做銀行星期6都要返, 有時朋友星期6搵我地去遊車河都唔想返屋企
到真係搞就唔係咁講咖啦,啲婚紗西裝睇睇下大陸料不如又一世人一次加多少少上意大利料,擺酒本身睇緊凱悅搞又不如加多少少去洲際四季,新屋睇緊荃灣西又不如加多少少上奧運,奧運又不如加多少少上九龍站
結果預算20萬都變一球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞