其實係咪男人都覺得結婚好大壓力?

1001 回覆
1203 Like 110 Dislike
比一半唔係大晒
講到尾你無令到佢想娶無返屋企嘅衝動,即係not wife materials
不如你講下點解要結
結婚=男人墳墓
夾硬迫男人結婚 只會早日離婚

男人未玩夠 未醒覺
心不在 就好難行下去
其實你淨係數女方要求多都係唔太公平
我識既 好多都係女方出好多力去搵去格價
當然你話結婚壓力係來自無錢
咁你有冇搵到夠錢 又一係無錢 你有冇付出過時間去搵啲性價比高既公司先

聽你口氣都係覺得結婚個個價就個個價
同你一樣
唔熟我直接唔去得
去得都好熟 會真心祝福佢
就係成熟先唔肯結婚
對男人嚟講根本冇著數
現實聽多數都係男人驚條女比人搶走
男人青春無限咩?
宜家做男人樣衰少少老少少肥少少頭髮少少
是但中兩樣都肯定冇女吼
其實你淨係數女方要求多都係唔太公平
我識既 好多都係女方出好多力去搵去格價
當然你話結婚壓力係來自無錢
咁你有冇搵到夠錢 又一係無錢 你有冇付出過時間去搵啲性價比高既公司先

聽你口氣都係覺得結婚個個價就個個價

呢個情況我覺得睇係男方出定 AA

假如男方出曬, 本身錢銀上已經大壓力, 心理層面上分分鐘抗拒緊,一諗起結婚就黎負面情緒,重邊可能咁有心情重付出埋時間逐間睇。

假如AA 既話, 我就會認同你講

搵幾多,點擺, 搞一場洗幾多, 自己冊另一伴夾好。 錢銀有壓力唔係一時三刻搞決到既。
好大壓力
所以我連兩家人食飯都冇
淨搵fd簽紙
只要一步都唔妥協 就唔會有之後

利申女人
大部分女人都係咁
你只係覺得你自己理性負責任
實際可能都係如佢所講咁

就算你真係理性你都絕對唔係多數
其實而家好多結婚同買樓都兩份夾錢
一條友搵錢點做得晒咁多野

除非你月入7萬以上
咁老婆都話識唔好結婚
家用唔識同老豆老母講要減?
唉 依啲又係一問就煩
我識得人男方月入3皮左右,女方1皮半已經結到婚生仔
我諗豐儉由人
咁條仔話唔結咪得
條路自己揀
點知佢性經驗極豐富
但事實上的確係,淨簽紙唔過禮唔擺酒無禮金無金器無影相無禮服都係合法夫妻
你要跟足商家同社會期望嘅話,有壓力係無得怨
處女係,非處女憑乜撚
遲下生埋俾男人自己湊
你對結婚有乜要求先?如果要上山下海搞求婚,你班八婆frd又多嘴話“一定要”點點點,都幾大壓力架。
有冇諗過其實搞依啲嘢係開心
唔係下下人哋夾鳩你用錢既
姐係好似過年派利是你都可以話係on9傳統架
你真係唔中意咪唔好搞
認定咗對方,又有財力,心急想結嗰個又係你
咁你咪求婚囉
感動到你男友佢會應承你架啦
你放心,男家之前一定無諗過收你禮金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞