LIHKG 箍牙集中討論區5

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
表示箍左成年有時除左頭2日食車仔面,都冇乜試過食唔到。

可能牙醫未開始拉

我都係 乜都食
牙醫叫我頭幾日食啲流質野 但係一餐都冇人到
依家仲成日食極唔飽
表示箍左成年有時除左頭2日食車仔面,都冇乜試過食唔到。

可能牙醫未開始拉

我都係 乜都食
牙醫叫我頭幾日食啲流質野 但係一餐都冇食到
依家仲成日食極唔飽
牙醫岩岩幫我拆左上顎個塊膠片同鐵線,拆完出黎塊野好多污糟野,痴線

btw我咁樣係咪就箍完,無問醫生
牙醫岩岩幫我拆左上顎個塊膠片同鐵線,拆完出黎塊野好多污糟野,痴線

有無影張相留念

有無影張相留念

尷尬呀
有無人用傳統式篐會係咁甩釘

我次次痴完第二日又甩
有無人係林靜怡醫生到箍隱適美
有無人用傳統式篐會係咁甩釘

我次次痴完第二日又甩

一係牙醫手勢唔好
一係你食硬野多
琴日上左上箍啦
暫時無任何痛 包括上緊個陣
食野都無咩影響 係覺得多左d野比較難食野
同埋好唔習慣個口上面有條鐵線
講野有少少唔清楚 不過唔太大影響

d粒粒有d拮 好驚生飛滋
下星期會上埋下箍

上箍過程要幾耐
求救
呢幾日排牙特別痛
開頭以為個箍開始幫我拉緊
點知頭先發現門牙好鬆 好似就甩 點解會咁
箍隱適美食野會唔會好唔方便
戴住食得唔得
出去食飯次次都要除低好麻煩咁

你之前係咪問過
你帶住食咬到肉就真係勁
去廁所/坐低用紙巾除都好方便姐

YES
其實諗左幾年但最後又驚煩驚痛無去到
今個暑假下定決心想去
我記得以前搵過資料話林靜怡醫生幾好
有無巴絲係搵林醫生箍
而家仲有無話有介紹人有得平
跪求

平3000
請留TG
求救
呢幾日排牙特別痛

快啲打去診所到問啦
琴日上左上箍啦
暫時無任何痛 包括上緊個陣
食野都無咩影響 係覺得多左d野比較難食野
同埋好唔習慣個口上面有條鐵線
講野有少少唔清楚 不過唔太大影響

d粒粒有d拮 好驚生飛滋
下星期會上埋下箍

上箍過程要幾耐

我一次過上哂上下箍 用左大約1個鐘
去尖沙嘴箍, 有人介紹 -3000 一次比曬 - 2000 埋單 37000, 隱適美
不過我要比 8000 另外 MOK 多生齒

Ching方唔方便話我聽地址
我想整傳統果隻
有冇人可以介費下 箍傳統既醫生
九龍區 可分期付款
無無聊聊打下自己由中一箍到中四既經歷
天生彭牙又爆牙又大隻又唔齊
重之張佢排牙個樣key落我到就係我中一嗰時既樣

咁由於我真係爆得太勁,所以前後mok左6隻牙,上左2粒骨釘。
前後用左老母3萬幾銀
咁箍牙最痛苦係療程啱啱開始既時期,係真係feel到有刀拉梗啲牙同食唔到野。
當年真係食足一個星期老人餐,smoothie ,yogurt ,粥,通粉就變左我呢四年每次見完醫生既主食
到中期入骨釘,要每晚拉橡筋真係好痛苦又好煩又成日唔記得搞到拖長左個療程
入骨釘個感覺好奇怪,feel到有野吉左入嚟,同牙醫既力但又唔太痛
我嗰個牙醫話因爲嗰個位冇乜神經缐就廢9時同我打麻醉 叫我忍下
到左後期折左牙箍要帶牙套嗰時,我張嗰個臨時牙套整唔見左好多次
最誇張嗰次係係郵輪到唔見搞到人地要抄垃圾去幫我搵返
重出左通告話小心唔好dum左客人既牙套
到左正式嗰個嚟到,我就因為太7同好麻煩就淨係訓教先帶
Anyway~我下個月就正式完成成個療程
牙套都唔洗帶
好處就係會瘦
但!箍左呢四年真心有好大變化!
比識左勁內既朋友話我由外星人變正常人
因為箍返好啲牙所以我個下巴,同面型尖左好多。
個箍完一年因為暴食又變返包面⋯⋯
條腰得返24吋
但箍完既一年就急升至26吋⋯⋯

重有一樣野就係唔知關唔關箍牙事但我就係由中一mok左牙開始箍既時候就開始出智慧齒⋯⋯⋯⋯而且係龜速咁出,出到而家都只係上排牙出曬下排牙出左一半⋯⋯

我智慧齒係菲臘牙科剝哂4隻,
以前有牙醫肯幫我寫轉介信去剝。
4隻加埋都唔係300蚊真係抵到喊
我都唔求減肥,
係最近照鏡愈黎愈覺得自己有少少倒及先再想去整。
(呢個想法其實圍繞咗最少10年)
恭喜你下個月就甩難,
牙套即係固定器?我以為要帶一世

可唔可以問下點先會轉介

咁由於我真係爆得太勁,所以前後mok左6隻牙,上左2粒骨釘。
前後用左老母3萬幾銀
咁箍牙最痛苦係療程啱啱開始既時期,係真係feel到有刀拉梗啲牙同食唔到野。
當年真係食足一個星期老人餐,smoothie ,yogurt ,粥,通粉就變左我呢四年每次見完醫生既主食
到中期入骨釘,要每晚拉橡筋真係好痛苦又好煩又成日唔記得搞到拖長左個療程
入骨釘個感覺好奇怪,feel到有野吉左入嚟,同牙醫既力但又唔太痛
我嗰個牙醫話因爲嗰個位冇乜神經缐就廢9時同我打麻醉 叫我忍下
到左後期折左牙箍要帶牙套嗰時,我張嗰個臨時牙套整唔見左好多次
牙套都唔洗帶
好處就係會瘦
條腰得返24吋

重有一樣野就係唔知關唔關箍牙事但我就係由中一mok左牙開始箍既時候就開始出智慧齒⋯⋯⋯⋯而且係龜速咁出,出到而家都只係上排牙出曬下排牙出左一半⋯⋯

求醫生名 我睇咗兩間都話我冇得搞(骨性哨)
有都要6皮⋯⋯
求救
呢幾日排牙特別痛

快啲打去診所到問啦

佢地依加lunch time
要等到2點
好驚好不安

前後用左老母3萬幾銀
牙套都唔洗帶
好處就係會瘦
條腰得返24吋

我智慧齒係菲臘牙科剝哂4隻,
以前有牙醫肯幫我寫轉介信去剝。
4隻加埋都唔係300蚊真係抵到喊
我都唔求減肥,
係最近照鏡愈黎愈覺得自己有少少倒及先再想去整。
(呢個想法其實圍繞咗最少10年)
恭喜你下個月就甩難,
牙套即係固定器?我以為要帶一世

可唔可以問下點先會轉介

同問
戴住食得唔得

我都覺好麻煩
食流質野係咪可以唔洗除呢
戴住食得唔得

我都覺好麻煩
食流質野係咪可以唔洗除呢

就算你唔除
啲嘢食入哂個箍會好核突㗎
你點都係要除嚟清潔
求救
呢幾日排牙特別痛

快啲打去診所到問啦

佢地依加lunch time
要等到2點
好驚好不安

牙肉痿縮?
直踩上門check啦
戴住食得唔得

你之前係咪問過
你帶住食咬到肉就真係勁
去廁所/坐低用紙巾除都好方便姐

YES
其實諗左幾年但最後又驚煩驚痛無去到
今個暑假下定決心想去
我記得以前搵過資料話林靜怡醫生幾好
有無巴絲係搵林醫生箍
而家仲有無話有介紹人有得平
跪求

平3000
請留TG

https://t.me/Mriya1874
多謝巴打
準備脫智慧齒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞