LIHKG 箍牙集中討論區5

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

隱適美都要上咩 ,骨釘我嗰時冇麻醉,牙醫話嗰個位冇乜神經缐叫我忍下就算

Feel到有力,其實唔太記得淨係記得冇打到麻醉 都成3年幾前了,但你點拉橡筋

其實冇話有冇必要
排牙唔整齊嘅話
外觀上唔好睇之餘
有時啲牙重疊嘅位會因為長期刷唔到
會搞到勁多牙石
又容易引發牙周病
呢個其中一個原因去箍齊啲牙

佢覺得我咁多年都係咁過,
我同佢講我覺得自己啲牙有變咗少少佢又唔信,
覺得我想去整最大原因都係貪靚。
而為左個靚字嘥幾萬係佢定義黎講就唔值。
(搵唔到吐血icon,我勁想吐血)

啲牙真係會郁 我開始箍個陣先發現下排牙逼到前後郁左

佢無郁咪唔信我啲牙有郁囉,唉

好慘 不過你都29歲,我覺得你自己比既都係自己決定 反正好多都係頭一兩次比多啲,之後每次覆診比幾千姐,有積蓄既話唔難應付既

唉,佢地覺得無需要而洗舊錢就唔應該
今次應該真係會箍嫁喇

如果2萬4我應該就唔會整嫁喇,
所以要睇價錢。
多謝建議

點解屋企人會嘈?

無必要,嘥錢,覺得係純粹為美觀而做,
問題唔大,但銀碼好大,錢好難搵等等等等。

⋯⋯⋯⋯你29歲人應該財政好獨立
覺得有需要咪去箍囉 明知貴而屋企人會反對咪同佢地吹水講個平D既價錢囉
激死

我平時都幾老實
因為我好怕講完自己唔記得兜唔到。
太麻煩了

唔好再比借口自己啦絲打
想做就去做啦
你已經29歲 唔好再猶豫
事不宜遲
我學生時期好想箍
我個療程要4萬
畢業返工第一個月糧就拎晒去比首期
其實呢d價位好正常
上網睇 唔少專科要6萬以上
所以你2萬幾真係去馬啦

屋企附近2萬幾個間要磨幾隻牙,
我真係唔敢。星期六睇下愛康健咩價位再諗。

其實都要2萬幾

希望依家暑期優惠,
2萬頭都得啦。
上完去再匯報下

所以要睇價錢。
多謝建議

點解屋企人會嘈?

覺得有需要咪去箍囉 明知貴而屋企人會反對咪同佢地吹水講個平D既價錢囉
激死

我平時都幾老實
太麻煩了

29歲先箍會唔會太遲⋯⋯

有人話50歲都仲有人箍,
遲最多要戴固定器姐,
但係我真係唔想再遲

咁你就唔好猶豫喇

今次應該堅整嫁喇

所以要睇價錢。
多謝建議

點解屋企人會嘈?

激死

我平時都幾老實
太麻煩了

29歲先箍會唔會太遲⋯⋯

有人話50歲都仲有人箍,
遲最多要戴固定器姐,
但係我真係唔想再遲

咁你就唔好猶豫喇

我依家去箍牙醫都話要帶retainer帶好耐 決定好就去馬啦

知道,星期六去(諮詢)!

用隱適美無瘦過

隱適美你箍幾內?我個case太爆只可以用傳統

我箍左2年半有多,牙醫話可以再執好啲,到依家等左4個月都仲未有新箍
我上排有2隻爆牙,4 5年前問過箍隱適美之前都要用傳統箍番2隻牙落黎先

其實冇話有冇必要
排牙唔整齊嘅話
外觀上唔好睇之餘
有時啲牙重疊嘅位會因為長期刷唔到
會搞到勁多牙石
又容易引發牙周病
呢個其中一個原因去箍齊啲牙

佢覺得我咁多年都係咁過,
我同佢講我覺得自己啲牙有變咗少少佢又唔信,
覺得我想去整最大原因都係貪靚。
而為左個靚字嘥幾萬係佢定義黎講就唔值。
(搵唔到吐血icon,我勁想吐血)

啲牙真係會郁 我開始箍個陣先發現下排牙逼到前後郁左

佢無郁咪唔信我啲牙有郁囉,唉

好慘 不過你都29歲,我覺得你自己比既都係自己決定 反正好多都係頭一兩次比多啲,之後每次覆診比幾千姐,有積蓄既話唔難應付既

唉,佢地覺得無需要而洗舊錢就唔應該
今次應該真係會箍嫁喇

等你好消息

隱適美都要上咩 ,骨釘我嗰時冇麻醉,牙醫話嗰個位冇乜神經缐叫我忍下就算

Feel到有力,其實唔太記得淨係記得冇打到麻醉 都成3年幾前了,但你點拉橡筋

我想問係咪落左箍之後都係頭幾日食野會辛苦啲 之後就冇事 定之後其實食野咬野既時候都會痛但係已經習慣左果種痛
呢幾日食野切細左咬幾下就吞落肚 比較擔心個胃有野
我想問係咪落左箍之後都係頭幾日食野會辛苦啲 之後就冇事 定之後其實食野咬野既時候都會痛但係已經習慣左果種痛

頭幾日嫁咋

頭幾日嫁咋

咁都好啲
戴住隱形牙箍可唔可以游水
Hello我新黎,想分享下我箍牙既經歷(雖然之前都係其他地方貼過)
Hello我新黎,想分享下我箍牙既經歷(雖然之前都係其他地方貼過)

箍完定箍緊
戴住隱形牙箍可唔可以游水

點會唔可以

箍完定箍緊

我依家refinement stage,就黎箍完

箍完定箍緊

恭喜!
鋼箍定透明?

箍完定箍緊

恭喜!
鋼箍定透明?

透明呀!
咁辛苦打咁大篇野想多d人睇到我既分享,但唔識點樣開post

頭幾日嫁咋

咁都好啲

試下食飯之前早少少除箍,都唔會咁痛 我提早半個鐘除,食得好爽
Invisalign 冇得隨時食零食 好唔爽

箍完定箍緊

恭喜!
鋼箍定透明?

透明呀!

首先你要揀咗開喺咩台先,之後右上角可以開post
希望幫到你

箍完定箍緊

恭喜!
鋼箍定透明?

透明呀!

首先你要揀咗開喺咩台先,之後右上角可以開post
希望幫到你

我開左啦,多謝你咁細心教我
Btw點解箍牙討論會係飲食台
Invisalign 冇得隨時食零食 好唔爽

我有時會偷食薯片,最易咬
箍左牙之後,我食多左糖,唔使咬
Btw點解箍牙討論會係飲食台

我都想知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞