LIHKG 箍牙集中討論區5

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
我想問各位巴打,如果箍左一段時間想換第二間牙醫有冇問題
我想問各位巴打,如果箍左一段時間想換第二間牙醫有冇問題

你箍乜野?點用轉既?
如果你搵到有牙醫肯執手尾,第一個牙醫肯簽份野既話實無問題架
小埋都cool緊啊
我勸各位巴絲想睇林_怡既都唔好去
個人感覺伏黎
我一開頭上網睇好多好評
以為佢好pro姑娘好詳細解釋啦就決定係佢到睇
同埋以為一路都係林_怡跟到尾
慢慢九個月後 開始掉我去第二個醫生到跟
好耐都唔會見林_怡一次 想見佢仲要另外book
開始姑娘同醫生態度幾好
比哂錢後慢慢轉差 屌佢老母
依半年成日都病入醫院 好撚多身體問題返唔到去牙醫
對上一次返去
屌佢個on9醫生勁差態度咁問
你咩原因咁耐唔返黎?
我心諗唔係有個人私隱咩
點解要同你解釋我身體問題同比你質疑
每次去啲姑娘都單單打打西口西面
上次我問佢點解唔比牙套我
佢勁串柒柒咁講 比個牙套你 你都唔岩戴㗎啦
真係好撚灰比成五,六皮野 次次返去受氣
之後每次book完上去唔係即刻有得睇
要等成個幾兩個鐘 每次診所都坐滿人 痴撚線咁爆就咪叫book啦 叫walkin啦
仲有我之前 幾個月前係佢到補過一次牙 幾個月後又蛀過 痴撚線佢點補啊 700$一次啊 半年-九個月補同一隻牙兩次 最後仲同我講再蛀要動牙筋 明明我之前係勁細個窿仔佢補唔好搞到我原本一路蛀落去
好撚灰 成世都唔想再去依間牙醫 好撚多打手

搵個個醫生唔係個個醫生跟返晒d野既咩?咁都得?
將你個case掉黎掉去,點知其他醫生跟得好唔好..
定係好似游醫生咁,最初有講明如果要搵返佢要加多幾千蚊?
我勸各位巴絲想睇林_怡既都唔好去
個人感覺伏黎
我一開頭上網睇好多好評
以為佢好pro姑娘好詳細解釋啦就決定係佢到睇
同埋以為一路都係林_怡跟到尾
慢慢九個月後 開始掉我去第二個醫生到跟
好耐都唔會見林_怡一次 想見佢仲要另外book
開始姑娘同醫生態度幾好
比哂錢後慢慢轉差 屌佢老母
依半年成日都病入醫院 好撚多身體問題返唔到去牙醫
對上一次返去
屌佢個on9醫生勁差態度咁問
你咩原因咁耐唔返黎?
我心諗唔係有個人私隱咩
點解要同你解釋我身體問題同比你質疑
每次去啲姑娘都單單打打西口西面
上次我問佢點解唔比牙套我
佢勁串柒柒咁講 比個牙套你 你都唔岩戴㗎啦
真係好撚灰比成五,六皮野 次次返去受氣
之後每次book完上去唔係即刻有得睇
要等成個幾兩個鐘 每次診所都坐滿人 痴撚線咁爆就咪叫book啦 叫walkin啦
仲有我之前 幾個月前係佢到補過一次牙 幾個月後又蛀過 痴撚線佢點補啊 700$一次啊 半年-九個月補同一隻牙兩次 最後仲同我講再蛀要動牙筋 明明我之前係勁細個窿仔佢補唔好搞到我原本一路蛀落去
好撚灰 成世都唔想再去依間牙醫 好撚多打手

搵個個醫生唔係個個醫生跟返晒d野既咩?咁都得?
將你個case掉黎掉去,點知其他醫生跟得好唔好..
定係好似游醫生咁,最初有講明如果要搵返佢要加多幾千蚊?

我都以為係 但上網睇原來好多人同我一樣 每次返去都唔係同一個醫生 我依家排牙都唔知點 五六皮啊 佢冇講明 我就以為一路佢跟 最過份係book咗4點 每次都要5-530先有得睇 有時6:00 等到個人好頹 遲左少少就起碼等2-2個半鐘 on9牙醫診所

我有朋友都去佢度箍隱適美,
42000,剝4隻牙,無你咁貴,
不過佢全數俾。
佢話佢知第一次見係林醫生,
之後可能會由其他醫生跟,
不過佢係朋友介紹覺得無所謂喎。
不過約咗等咁耐真係會燥
之後上面好似都有巴絲講過林醫生係等超耐
同埋佢係普通科定專科
大家箍隱適美幾錢?
係咪越嚴重會越貴?
有冇巴絲有醫生介紹?

Dr Nicholas Tsang $38000
不過我無剝牙,剝牙case就貴d
有冇人用隱適美都要落骨釘?
定係會用橡筋
上網見骨性哨even隱適美都要落骨釘
定係會用橡筋

如果係骨性哨呢啲嚴重case我勸你唔好用隱適美
個拉力一定冇傳統咁好
定係會用橡筋

個拉力一定冇傳統咁好

但個醫生話隱適美岩我多d
下次要問吓佢先
因為我唔算嚴重骨哨
係個嘴有輕微突出黎
定係會用橡筋

個拉力一定冇傳統咁好

下次要問吓佢先
因為我唔算嚴重骨哨
係個嘴有輕微突出黎

打側睇門牙都幾哨
定係會用橡筋

個拉力一定冇傳統咁好

下次要問吓佢先
因為我唔算嚴重骨哨
係個嘴有輕微突出黎

打側睇門牙都幾哨

好哨咩
我都想cool, 倒及5mm到(左右各凸出一個犬齒位)

食野乜都咬唔細要成舊放入口好辛苦
啲人又話我講野唔正笑得又奇奇怪怪
最頂唔順既係去比人恥笑我要去整容
你估我想咁架咩屌你老母

我想問下倒及連手術$55000,2-3年,算係咩價位

利申:21 歲,之前去過好多間牙醫問過,全部都趕我去專科,得一間專科好態度開價比我

你估我想咁架咩屌你老母

利申:21 歲,之前去過好多間牙醫問過,全部都趕我去專科,得一間專科好態度開價比我

佢話55000封頂,做完手術埋尾個年就唔洗再比錢

你估我想咁架咩屌你老母

55000淨係cool牙?手術要第二個專科醫生做喎,佢冇可能報到價俾你

你估我想咁架咩屌你老母

55000淨係cool牙?手術要第二個專科醫生做喎,佢冇可能報到價俾你

公院做手術
公院做手術幾多錢到

你估我想咁架咩屌你老母

公院做手術

咁$55,000算平,我唔係手術cool牙,只係普通剝牙cool牙都要$65,000 ,你仲要係成人,理論上要用更長時間所以收費應該會比青少年再貴啲
有冇到及牙又係公院手術既過來人分享下

我係今年3月尾單機去揾專科consult, 之後佢好好人同我consult左成粒鐘,但我又唔好意思直接揾老母比錢,結果等到宜家intern完又拎到少少獎學金(總共三3萬到)
有冇到及牙又係公院手術既過來人分享下

我係今年3月尾單機去揾專科consult, 之後佢好好人同我consult左成粒鐘,但我又唔好意思直接揾老母比錢,結果等到宜家intern完又拎到少少獎學金(總共3萬到)

打錯字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞