LIHKG 箍牙集中討論區5

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
我想問你地箍完牙之後會唔會一直帶牙套?我自己箍完兩年因為嫌麻煩無帶,知道d牙會慢慢移位,但係會唔會移到好誇張?問過牙醫就淨係答話會移位
究竟藍色膠圈個時期巴絲們點捱過去架

果時上左藍圈第二日開始後悔
超痛超唔舒服
心諗做乜要箍牙作踐自己
但已經剝左牙冇得返轉頭
但捱左五日後就重生
堅持呀
唔好意思
初黎報到

請問隱適美風評如何
唔好意思
初黎報到

請問隱適美風評如何

我覺得傳統好d
不過就核突左小小

但係葵芳張業文25000全包wo
我覺得你呢個好似有啲唔抵

張業文係咪專科醫生?
都係剝4隻呀
佢地叫做係專科跟,心理上好啲

張業文唔係
不過都叫kong u牙科
點都好過大陸掛

我無咩其他好講
唔再回應了,謝謝。

我諗愛康健專科都ok既,咁出名好多人去整
只係計埋每個月上去啲車費,啲時間,有咩問題又要上去睇牙,會唔會同hk差唔遠,就咁係hk箍冇咁煩

箍牙未知,
但琴日個女醫生幫我洗牙幾細心嘅,
我覺得乾淨過對上2次搵嘅2個唔同醫生 (有一個呢度好多人搵佢箍牙)
不過女醫生剝牙手勢應該差啲,
佢搖咗我啲牙好耐先剝到

剝牙好似都系男醫生比較方便,之前mok智慧牙,下面 ,唔系講笑,個女醫生系咁搖都未甩 男醫生有力d ,起碼快1/3

我唔駛再剝牙,
希望唔會再有下次
唔好意思
初黎報到

請問隱適美風評如何

我覺得傳統好d
不過就核突左小小

請問點好法
留名,下個月拆得,足足兩年,打左兩支骨釘。
我係愛康健cool 3M 陶瓷自鎖
留名,下個月拆得,足足兩年,打左兩支骨釘。
我係愛康健cool 3M 陶瓷自鎖

你2年前箍幾錢?
唔好意思
初黎報到

請問隱適美風評如何

我覺得傳統好d
不過就核突左小小

同你諗法一樣
有冇巴絲照完x ray 醫生話自己有牙腳短嘅問題

醫生話我牙腳勁長果類
短嘅話會有咩問題

係咪會唔穩?牙肉縮會露牙腳,容易甩?
利申9up

係啊..
箍完牙腳會再短啲
遲啲過多十幾廿年易甩牙

過幾日就無乜事

我都上左幾日
食飯咬野勁痛 不過食野照出盡力咬 出盡力都咬唔到先至唔食
我記得有巴絲箍緊油塘林_波
有無人同我一樣覺得佢好有禮貌之外
真係無咩好
乜鳩都唔同我講
係咪最少都要箍兩年

過幾日就無乜事

我都上左幾日
食飯咬野勁痛 不過食野照出盡力咬 出盡力都咬唔到先至唔食

你哋上藍色膠圈係一次過上哂上下排?
唔知係咪我分開兩次上
係開頭咬唔到硬野 痛我又唔覺痛

3-4日後乜柒feel都冇 加油

醫生話我牙腳勁長果類
短嘅話會有咩問題

利申9up

係啊..
箍完牙腳會再短啲
遲啲過多十幾廿年易甩牙

箍完點解會再短啲
牙醫冇同我講過依個問題,係咪姐係冇事?
牙腳短,露出黎既牙會唔會望落多啲?定純粹係牙腳問題

醫生話我牙腳勁長果類
短嘅話會有咩問題

利申9up

係啊..
箍完牙腳會再短啲
遲啲過多十幾廿年易甩牙

箍完點解會再短啲

你唔係梁達志醫生咩?
我箍佢
佢都係話
你箍完啲牙腳會短左1-2MM(唔記得係咪)
有啲人個對箍牙嘅反應會比較大
牙腳有機會斷,即係隻牙就壞死左
不過個機會就好細
全部都係醫生口中所講,唔係九Up

醫生話我牙腳勁長果類
短嘅話會有咩問題

利申9up

係啊..
箍完牙腳會再短啲
遲啲過多十幾廿年易甩牙

箍完點解會再短啲

Search 牙根吸收

醫生話我牙腳勁長果類
短嘅話會有咩問題

利申9up

係啊..
箍完牙腳會再短啲
遲啲過多十幾廿年易甩牙

箍完點解會再短啲

你唔係梁達志醫生咩?
我箍佢
佢都係話
不過個機會就好細

係簽個份野之前佢都有咁講過
聽到我勁驚

醫生話我牙腳勁長果類
短嘅話會有咩問題

利申9up

係啊..
箍完牙腳會再短啲
遲啲過多十幾廿年易甩牙

箍完點解會再短啲

你唔係梁達志醫生咩?
我箍佢
佢都係話
不過個機會就好細

聽到我勁驚

我都係梁醫生
佢話箍完普遍會短1-2mm 有啲就會短3-4mm 睇情況
不過又話我牙腳短 但又唔係短到唔建議佢箍嗰隻
所以最尾都係簽左份野
依家都仲驚驚地
普通科隱適美 $29000

普通科隱適美 (黑鑽級) $38000

專科隱適美 $47000

以上全部唔包mok牙洗牙
有冇巴絲可以比下意見 到底邊個好
想揀康齒堂但除咗游醫生 其他啲醫生又唔太出名 又冇話有咩level
隱適美嚟講 普通科黑鑽級 同 專科 係咪其實都係差唔多?
甚至會唔會黑鑽級 好過專科
有冇巴打有隱適美黑鑽級嘅醫生介紹

同問 同埋其他醫生係咪普通牙科醫生夠 唔是專科
普通科隱適美 $29000

普通科隱適美 (黑鑽級) $38000

專科隱適美 $47000

以上全部唔包mok牙洗牙
有冇巴絲可以比下意見 到底邊個好
想揀康齒堂但除咗游醫生 其他啲醫生又唔太出名 又冇話有咩level
隱適美嚟講 普通科黑鑽級 同 專科 係咪其實都係差唔多?
甚至會唔會黑鑽級 好過專科
有冇巴打有隱適美黑鑽級嘅醫生介紹

康齒堂好似係游醫生做完consultation,如果決定箍就是但分配其他醫生比你,要搵返佢箍要加$7000。問題就係呢度…其他醫生可能只係係度掛單幫佢打扮工(我估咋),隨時可以話唔做就唔做,咁到時d case跟個醫生走,定係跟返康齒堂佢再是但搵第2個醫生跟先…呢樣要問清楚呀,如果係轉第2個醫生跟你case,佢會唔會無乜肉食而服務/跟case跟得無咁好? 所以如果係康齒堂箍,最好都係搵返游醫生做,除非價錢真係睇得最大… (以上全是斷9估)

如果專科$47000又好似唔貴喎,我有朋友早我一年箍,佢個個唔係專科都收左佢$50000仲要無剝牙。

醫生話我牙腳勁長果類
短嘅話會有咩問題

利申9up

係啊..
箍完牙腳會再短啲
遲啲過多十幾廿年易甩牙

箍完點解會再短啲

你唔係梁達志醫生咩?
我箍佢
佢都係話
不過個機會就好細

聽到我勁驚

我都係梁醫生
佢話箍完普遍會短1-2mm 有啲就會短3-4mm 睇情況
不過又話我牙腳短 但又唔係短到唔建議佢箍嗰隻
所以最尾都係簽左份野
依家都仲驚驚地

我係梁達志到箍啊,死囉,我冇印象有聽過
你地係箍咩啊?要簽啲咩?我好似係照x光先簽過野咋喎

醫生話我牙腳勁長果類
短嘅話會有咩問題

利申9up

係啊..
箍完牙腳會再短啲
遲啲過多十幾廿年易甩牙

箍完點解會再短啲

Search 牙根吸收

明了thx
我等緊啲牙套,就黎箍3年
有無巴打絲打係下顎突出+開咬而去箍?
我今日consult過專科,話要預5-6萬起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞