LIHKG 箍牙集中討論區5

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

唯有安慰你 而加箍牙係貴左好多 再等再貴

我反而覺得依家箍牙平左喎..尤其係隱適美
幾年前普遍都收緊成5萬,但依家好多都3萬幾有得做
透明多左人做,傳統應該仲平左

傳統冇平過喎 年年都加價

傳統冇平過喎 年年都加價

一定係貴左
聽日做手術
好撚淆
聽日上橫樑
Total上咗3個禮拜水泡仔
係喎 上上個月已經拆咗戒指 上個月無啦啦幫我磨平啲牙 係咪好事近啦 唔好比假希望我啦

我上個月都拆左戒指 就覆診 佢話拆左等埋戒指個個位都埋就完

頂以為一直有個洞
會縫針咪要返去拆線?

唔會有窿架,會生返埋
要縫針個d就要一星期返去拆線

拆線再麻醉?
好白痴啊我

拆線唔駛麻醉,
唔算好痛嫁咋,打針痛啲

成件事好痛,剝係咪要打好多麻醉

我屋企人上次剝其中一邊2隻,
係菲臘牙科打左4枝麻醉藥先剝。
拆線真係唔算好痛,只係攞嘢剪左啲線再夾番啲線出黎。
同埋通常會開止痛藥,我剝完後有食藥,
完全唔痛。

上星期睇牙醫
佢話我下邊兩隻都打橫生, 仲要好近神經線,開刀機會令部份面永久麻痺

咁佢唔阻到你都唔會剝啦
聽日上橫樑

一食菜就掛哂上去
條脷好快會變得好靈活
聽日上橫樑

一食菜就掛哂上去
條脷好快會變得好靈活

除咗食嘢麻煩仲有冇咩唔舒服
幾耐會慣
聽日上橫樑

一食菜就掛哂上去
條脷好快會變得好靈活

幾耐會慣

上左箍成個禮拜啲牙都仲係冇乜力
食完野成個箍都係食物殘渣要係咁浪口
聽日做手術
好撚淆

正顎手術

聽日做手術
好撚淆

正顎手術

加油
聽日上橫樑

一食菜就掛哂上去
條脷好快會變得好靈活

幾耐會慣

上左兩個禮拜乜都慣哂

38000隱適美 幾時既事?其他野使唔使另外收錢?我4 5年前問都40000,2年幾錢箍45000

我上年先箍咋嘛,我今年都介紹左兩個fd去箍,都係38000。唔洗加錢呀,包一set retainer。不過我唔洗剝牙

包一set retainer係咩意思

包一套固定器

解釋番做中文有咩意思
一套係用幾耐?有限包幾套嫁咩?我到依家仲未知

固定器即係拆左箍之後戴嘅
用嚟固定你棚牙 等佢唔會走位
個嘢Keep得好就跟你一世

正解

絲打真係好心地 咁都答佢問題
仲要咁串話翻譯做中文有咩意思?你自己唔撚識做research 嫁?連登有5個箍牙post, 你追哂未呀? 唔好奉指老馮啦
而家連登真係好多小朋友,早前有個tg我問我拎康齒堂介紹人,又係唔做research 加老馮,棚牙係你自己既,洗唔洗幫你比埋錢?
有冇人係林凱波到箍
上左箍唔夠一個星期 岩岩食野甩左門牙其中一粒粒粒
如果想聽日去既係咪一定要打去預約先 因為佢電話長期冇人聽 依加好驚 條鋼線飛左出黎 好柒
有冇人係林凱波到箍
如果想聽日去既係咪一定要打去預約先 因為佢電話長期冇人聽 依加好驚 條鋼線飛左出黎 好柒

試過 佢會叫你下次複診先整返

唔會有窿架,會生返埋
要縫針個d就要一星期返去拆線

拆線再麻醉?
好白痴啊我

拆線唔駛麻醉,
唔算好痛嫁咋,打針痛啲

成件事好痛,剝係咪要打好多麻醉

我屋企人上次剝其中一邊2隻,
係菲臘牙科打左4枝麻醉藥先剝。
拆線真係唔算好痛,只係攞嘢剪左啲線再夾番啲線出黎。
同埋通常會開止痛藥,我剝完後有食藥,
完全唔痛。

我剝左7隻牙~
有隻智慧牙係要做手術剝
剝完係要連線 不過有麻醉剝果時唔會痛
係麻醉完左先痛~同埋腫左成個星期
依加已經篩左1年了

7隻 好恐怖

計埋智慧齒有機會8隻
聽日上橫樑

一食菜就掛哂上去
條脷好快會變得好靈活

幾耐會慣

上左兩個禮拜乜都慣哂

食火龍果果時啲粒粒kick哂係個箍到
Cool左3年下個月拆 好緊張
有冇人係林凱波到箍

試過 佢會叫你下次複診先整返

唔該巴打 你箍成點?睇佢d評價都幾兩極
我睇緊政府專科
依家上左橫顎桿 搞到講野好唔清楚 食野都好唔方便

我想問上左橫顎桿係咪唔打骨釘都得?因為我本身有啲哨牙 搞到突嘴 好想改善 但醫生冇同我講過我要打骨釘 但我上網睇話打骨釘可以更加改善哨牙同突嘴問題 搞到我想打 可唔可以主動向醫生要求要打架?
如果係個間箍緊牙係咪一定要係個度剝智慧齒
順便問埋剝智慧齒公價大概係幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞