LIHKG 箍牙集中討論區5

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

梁達志個間既價目表,頭先睇完牙影的
除左箍牙,其他都係其他醫生做

有個女醫生好粗暴
之前甩左個藍色膠圈搵佢幫手攝返
佢整整下隻手唔夠力係我個口入面跣手,你知佢又揸住啲工具嗰下幾驚佢會𠝹爛我個口,搞到好似變左joker咁
攝完之後仲要流曬牙血
個口成陣血腥味

今日剝埋另一邊牙
都唔知點食野

地獄既開始

隔左幾耐?正常之前剝完既已經食得啦

D野食1掂到牙肉就好唔舒服 2邊都係錦

有個女醫生好粗暴
佢整整下隻手唔夠力係我個口入面跣手,你知佢又揸住啲工具嗰下幾驚佢會𠝹爛我個口,搞到好似變左joker咁
攝完之後仲要流曬牙血
個口成陣血腥味

今日剝埋另一邊牙
都唔知點食野

地獄既開始

你剝左幾耐?我剝完個晚用另一邊食野,隔左一個星期先剝另一邊,再用番剝左個邊食,完全冇事
我係有少少爆牙同哨牙,近排開始係李詩豪醫生度箍,$21xxx,包埋剝牙照x光,有得分期每次$500咁畀

我有個frd係佢到箍完,箍得幾好,佢都推薦我去
但我google完就唔係好敢了

係咪態度差嗰啲?我又唔係幾覺,佢好詳細咁答我啲問題,之前我遲左到佢會即刻安排返時間畀你,至於手勢尚算溫柔

Google baby condom嗰到好多人話比佢整壞左棚牙

咁我就唔知喇 不過我又係有朋友箍過話幾好我先至去,重點係價錢好平

見人見知啦 之前都諗過去consult 但見比勁撚多負皮 比啲師奶屌到仆街 話佢態度好有問題 我就唔敢去了 講真排牙跟一世 真係寧願比多啲錢去箍好過

有個女醫生好粗暴
攝完之後仲要流曬牙血
個口成陣血腥味

今日剝埋另一邊牙
都唔知點食野

地獄既開始

你剝左幾耐?我剝完個晚用另一邊食野,隔左一個星期先剝另一邊,再用番剝左個邊食,完全冇事

我同你1樣 點解你錦勁
聽日終於去剝牙
請問如果consult專科牙醫
係咪直接踩上去講聲,我要consult!咁就得架啦?

同埋係咪大部份都係free consult

係 直接上去咁講就得

其實係要預約

有d要俾一二百 有d免費 你打去問下

有個女醫生好粗暴
攝完之後仲要流曬牙血
個口成陣血腥味

今日剝埋另一邊牙
都唔知點食野

地獄既開始

我同你1樣 點解你錦勁

我第次剝完,覺得痛,先食藥,夜晚就冇事,但過左幾日發炎覺得痛都唔知咩事 到之後個星期再剝先知,番去要漱口 剝完個幾鐘就食定藥了
但我淨係剝上排

梁達志有檢查費$100,上面張圖有寫

梁達志有檢查費$100,上面張圖有寫

箍牙檢查$200
自膠
剝左牙啲牙窿有白色野積住
好大膽咁用牙籤整佢出黎
聽上面講 乜原來係分泌物黎?

不過剝牙其實都無乜野 又唔痛
最麻煩係之後剝完個頭幾日食唔到好野
淨係食雪糕

依加就要等兩個星期先上到箍
好期待做鋼牙屎忽佬

有個女醫生好粗暴
攝完之後仲要流曬牙血
個口成陣血腥味

今日剝埋另一邊牙
都唔知點食野

地獄既開始

我同你1樣 點解你錦勁

我第次剝完,覺得痛,先食藥,夜晚就冇事,但過左幾日發炎覺得痛都唔知咩事 到之後個星期再剝先知,番去要漱口 剝完個幾鐘就食定藥了
但我淨係剝上排

剝係兩隻小臼齒??
唔剝埋下排唔會影響咬合咩

我要剝四隻牙(上下各兩隻)
下排可以唔剝但醫生建議我剝
一黎可以將上排牙收入啲 二黎可以對返個咬合
唉都唔知點好 唔太想剝下排個兩隻
巴打可唔可以比下意見
剝左牙啲牙窿有白色野積住
好大膽咁用牙籤整佢出黎
聽上面講 乜原來係分泌物黎?

不過剝牙其實都無乜野 又唔痛
最麻煩係之後剝完個頭幾日食唔到好野
淨係食雪糕

依加就要等兩個星期先上到箍
好期待做鋼牙屎忽佬

我第一日就打邊爐,食啲腸仔,慣左就可以食好多野了

地獄既開始

我同你1樣 點解你錦勁

但我淨係剝上排

剝係兩隻小臼齒??

巴打可唔可以比下意見

係啊,我下排天生少兩隻
下排剝左就可以收入啲
如果會影響到箍既結果/食野,係咪剝左好啲
不過我依家啲牙咬埋都會撞,牙醫話耐左會磨合番

地獄既開始

我同你1樣 點解你錦勁

但我淨係剝上排

剝係兩隻小臼齒??

巴打可唔可以比下意見

係啊,我下排天生少兩隻
下排剝左就可以收入啲

因為如果上面剝 下面唔剝 我個case下排個兩隻犬齒會頂住/撞上面啲牙 變相會難啲拉上排牙入去
同埋唔剝嘅話 牙咬埋會咬合不正 變左上面隻犬齒對住下面隻小臼
睇黎都係要剝
兩個星期前打電話約康齒堂(大圍)
排到尋日做免費consultation
安排左曹醫生俾我

做隱適美
2年原價$39000
有巴打介紹$35000
未包 剝牙 洗牙 retainer
佢話 retainer 而家$4000
2年後通賬就唔知

我個case可能 剝1隻 或者 磨6隻
要照完x ray先知

因為公司有洗牙plan 9月頭洗
所以等到9月中先返康齒堂照x ray + 3D
10月頭睇圖

落左$2000訂
睇圖果日要俾埋尾數
匯豐 中銀 大新 星展 卡可做分期(免息)
(好似仲有一張卡可以 我唔記得⋯)

曹醫生唔係專科
要搵專科游醫生就$50000+
所以㨂左曹醫生

再次多謝果位巴打做介紹人

有個女醫生好粗暴
攝完之後仲要流曬牙血
個口成陣血腥味

今日剝埋另一邊牙
都唔知點食野

地獄既開始

我同你1樣 點解你錦勁

我同你1樣 點解你錦勁

但我淨係剝上排

剝係兩隻小臼齒??

巴打可唔可以比下意見

係啊,我下排天生少兩隻
下排剝左就可以收入啲

因為如果上面剝 下面唔剝 我個case下排個兩隻犬齒會頂住/撞上面啲牙 變相會難啲拉上排牙入去
同埋唔剝嘅話 牙咬埋會咬合不正 變左上面隻犬齒對住下面隻小臼
睇黎都係要剝

咁都係要剝啦,人地因為咬合不正去箍,你就箍完都咬合不正
如果你上下排都唔使剝就唔同講法姐
啱啱上左個唔知乜春固定器 落d大牙度 頂住條脷 而家吞唔到野食
有無人屯門元朗區架? 聽聞屯門思傑牙科診所女似ok同平,有無人係果到cool?
有無人屯門元朗區架? 聽聞屯門思傑牙科診所女似ok同平,有無人係果到cool?

好似
想系康齒堂箍牙 有冇巴打可以做我介紹人
https://t.me/Pipigel
早排剝四隻牙...過咗5日先開始食到固體野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞