LIHKG 箍牙集中討論區5

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
早排剝四隻牙...過咗5日先開始食到固體野

瞓醒第二日已經食到硬嘢
只係要就住力用大牙咬
下星期一終於覆診
之前我食雞甩釘佢屌我食雞骨咪甩囉 我屌返佢係咪雞都唔食得 大佬你估我好想哂時間又山長水遠嚟?佢即刻收咗皮 佢之前一直態度麻麻地 我都好有禮貌又淋善 依家變本加厲我唔忍佢就收皮 屌佢老母欺善怕惡
可以做康齒堂介紹人,如果有需要可以搵我
https://t.me/Kris0228
剝牙麻醉針真係好撚痛
麻醉過咗咩feel都冇又唔痛
但面豬登個位好似腫腫哋 凸過另一邊面
想系康齒堂箍牙 有冇巴打可以做我介紹人
https://t.me/Pipigel

pmed
剝牙麻醉針真係好撚痛

無搽麻醉膏先咩
剝牙麻醉針真係好撚痛

無搽麻醉膏先咩

冇呀屌 拮咗好多針
剝牙麻醉針真係好撚痛

無搽麻醉膏先咩

冇呀屌 拮咗好多針

下 我覺得唔係好痛咋喎 同普通打釘差唔多
我係梁達志個間,剝第二隻個次佢打左4針先冇感覺剝得 仲要噴左少少麻醉藥落喉嚨 剝完又冇落止血丸
剝牙麻醉針真係好撚痛

無搽麻醉膏先咩

冇呀屌 拮咗好多針

下 我覺得唔係好痛咋喎 同普通打釘差唔多
我係梁達志個間,剝第二隻個次佢打左4針先冇感覺剝得 仲要噴左少少麻醉藥落喉嚨 剝完又冇落止血丸

我剝一邊好似6定8針
後尾個幾針真係
揸實拳頭
剝牙麻醉針真係好撚痛

無搽麻醉膏先咩

冇呀屌 拮咗好多針

我係先搽麻醉膏
無感覺先打麻醉針
不過打外面無feel
打入面係極刺而且幾痛下 完全feel到枝針
佢話打入面係咁搽左麻醉膏都係無用
剝牙麻醉針真係好撚痛

無搽麻醉膏先咩

冇呀屌 拮咗好多針

我係先搽麻醉膏
無感覺先打麻醉針
不過打外面無feel

打外面係指係塊面到打?
下星期一終於覆診
之前我食雞甩釘佢屌我食雞骨咪甩囉 我屌返佢係咪雞都唔食得 大佬你估我好想哂時間又山長水遠嚟?佢即刻收咗皮 佢之前一直態度麻麻地 我都好有禮貌又淋善 依家變本加厲我唔忍佢就收皮 屌佢老母欺善怕惡

你睇邊個呀
咁痴線
有冇巴絲種過牙或者整牙套 天生冇咁幾隻牙想整翻
剝牙麻醉針真係好撚痛

無搽麻醉膏先咩

冇呀屌 拮咗好多針

我係先搽麻醉膏
無感覺先打麻醉針
不過打外面無feel

打外面係指係塊面到打?

係我講得唔清楚
係牙肉既出面同入面
新人報到 想問幾個問題

1.琴日去check牙 即日上粒粒同線拉鬆d牙 話之後剝牙會好好多 但第二日就好痛 明明連箍都未上 係咪正常

2.我今年二十一歲 聽人講年紀愈大愈易有後遺症 係咪真?如果係 咁有咩方法可以降低出事幾率

3. 固地器係咪有人要帶一世?

我已經不斷google搵資料 但始終都想聽翻過來人既經驗
新人報到 想問幾個問題

1.琴日去check牙 即日上粒粒同線拉鬆d牙 話之後剝牙會好好多 但第二日就好痛 明明連箍都未上 係咪正常

2.我今年二十一歲 聽人講年紀愈大愈易有後遺症 係咪真?如果係 咁有咩方法可以降低出事幾率

你上曬鐵線+粒粒咪即係等於上左箍囉
我有冇理解錯

我24先箍都係咁啦,21唔算遲啦
同埋我見好多frd中學時箍左,但上到大學嗰時出智慧齒搞到成棚牙又歪曬咁 有啲重要箍多次
後遺症應該唔關事架啵,牙醫話只要你棚牙係健康,牙肉健康冇牙周痛嗰啲,就算50歲箍都冇問題
所以應該冇問題

天生無咁即係無窿?要有窿先可以做到植牙/牙橋
你講既牙套係另一樣野黎
有冇西環巴絲有興趣cool隱適美?
今日去咗西環尾間Dr Nicholas 做consult
二人同行有平
折左之後
唔使剝$36000
剝牙$40000

有興趣https://t.me/Wsaaan
姑娘醫生都勁後生 醫生都好細心 地舖黎 一年接200幾個case 專做隱適美 頭幾頁都有絲打介紹過

已pm

你講既牙套係另一樣野黎

係冇 之前諗住去菲臘 但宜家唔收新症了
新人報到 想問幾個問題

1。 上咗粒粒同鐵線唔係已經係上咗箍咩,
只係你醫生個方法係上咗箍等啲牙鬆動多啲再剝牙,
有啲醫生覺得咁樣會好啲。
但係你棚牙有機會會哨,
剝完先會收番入去。
2。 年齡大細係影響個箍牙進度姐,
如果牙齒健康,係無後遺症嫁。
(除非你本身牙腳短,咁幾歲箍牙都有影響)
3。 牙齒係會隨住時間會變動,
有醫生係建議,你想啲牙靚幾耐就戴幾耐固定器。
好似係頭一兩年先要全日戴固定器,
之後每晚戴就可以。
你可以問番自己個箍牙醫生建議。

你講既牙套係另一樣野黎

係冇 之前諗住去菲臘 但宜家唔收新症了

無窿無得整
有冇西環巴絲有興趣cool隱適美?
今日去咗西環尾間Dr Nicholas 做consult
二人同行有平
折左之後
唔使剝$36000
剝牙$40000

有興趣https://t.me/Wsaaan
姑娘醫生都勁後生 醫生都好細心 地舖黎 一年接200幾個case 專做隱適美 頭幾頁都有絲打介紹過

已pm

Dr Nick真係好好
啲鐵粒幾時先會唔刮口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞