LIHKG 箍牙集中討論區5

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
剝完一邊臼齒
係咪果幾粒鐘
半邊面都會痺晒
而加個鼻同一邊眼痺痺地
剝完一邊臼齒
係咪果幾粒鐘
半邊面都會痺晒
而加個鼻同一邊眼痺痺地

我上星期六剝4隻牙,
眼鼻無特別喎,
係成個下巴無感覺,
大概2個鐘之後開頭慢慢有番感覺。

有冇人試過橡筋咁綁?
好鬼死痛
訓覺唔小心頂到D牙痛到痴線
講嘢都辛苦

我之前差唔多
不過上排唔同 係門牙隔離嗰兩隻
都係講唔幾到野 食野要除 食完帶返
我有跟足時間帶 無偷懶
因為想進度好啲
想問剝完牙會唔會影響講嘢
會唔會發音唔正 痴脷筋咁
如果會 咁通常幾耐先正常返

工作需要

工作需要

應該上箍先有影響?
我一次過剝4隻,
呢一個星期講嘢都無咩變到。

工作需要

應該上箍先有影響?
我一次過剝4隻,
呢一個星期講嘢都無咩變到。

咁都好啲
上咗橫顎桿已經有好多字講唔正
搵左三間諗住打去book
梁x志 岑x 伍x山
有冇巴絲近排搵過佢地箍傳統
有冇意見邊間好d
一次過剝四隻或兩隻兩隻咁剝其實分別大唔大
梁x志 岑x 伍x山
有冇意見邊間好d

係伍x山到箍
就箍完 箍左兩年
佢都ok 幾好人
之前本身話要落骨釘 點知佢話進度ok 唔洗落
收平返我
一次過剝四隻或兩隻兩隻咁剝其實分別大唔大

2隻2隻咁剝,
咪剝完有另一邊食嘢,
同埋我估出血發炎機會應該都會低啲嘅。
我趕時間先一次過剝4隻姐,
應該正常牙醫都唔會建議咁做
剝左下排第一小臼齒
麻醉無左
反而後後面隻小臼齒痛
仆街啦今次 前日剝完右邊面臼齒 依家食左成排止痛藥都keep住痛 點算
仆街啦今次 前日剝完右邊面臼齒 依家食左成排止痛藥都keep住痛 點算

我剝左15 個鐘
而加食緊公仔面
今日下晝上箍,開始2年半既療程
好興奮,好緊張
我真係屌佢老母 箍撚咗成差唔多3年都仲未拆得
依家無端端多撚咗兩件牙隙 廢撚到 真係好撚嬲
我真係好憎箍牙好想即刻拆箍 即使有隙我都想拆

屌嬲到訓唔著

屌 我都係 條垃圾次撚次插撚到我滿口鮮血 仲同我瘋狂扯勁多條牙隙出黎 佢成撚日懶得整橡筋 整得幾隻牙又懶得整埋其他啲牙 我依加自己係淘寶買撚左啲箍牙橡膠返黎自己整仲好手勢過佢 真係好撚廢條牙醫

屌嬲到訓唔著

屌 我都係 條垃圾次撚次插撚到我滿口鮮血 仲同我瘋狂扯勁多條牙隙出黎 佢成撚日懶得整橡筋 整得幾隻牙又懶得整埋其他啲牙 我依加自己係淘寶買撚左啲箍牙橡膠返黎自己整仲好手勢過佢 真係好撚廢條牙醫

梁x志 岑x 伍x山
有冇意見邊間好d

係伍x山到箍
就箍完 箍左兩年
佢都ok 幾好人
之前本身話要落骨釘 點知佢話進度ok 唔洗落
收平返我

大約箍左幾錢
第一次睇醫生收幾錢 同埋有冇分期

有無比消炎你?
打去牙醫問下
想問有無人箍過中環鄭偉昌?

屌嬲到訓唔著

你地睇邊個呀

我今日都上箍la, 不過系24隻牙都上曬,衣加開始黎料 ,門牙酸軟緊
我都無用藍色橡筋

不過醫生叫我系佢度買埋漱口水,話呢隻出面無得買,專門用黎防箍牙果陣蛀牙

不過都唔平,成$100一支 ,佢話預一個月用一支

各位絲/巴打,你地牙醫有無話要買咩指定牌子漱口水

不過醫生叫我系佢度買埋漱口水,話呢隻出面無得買,專門用黎防箍牙果陣蛀牙

不過都唔平,成$100一支 ,佢話預一個月用一支

各位絲/巴打,你地牙醫有無話要買咩指定牌子漱口水

我個位牙醫叫我只可以買高露潔同oral b
因為李斯德林個隻唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞