LIHKG 箍牙集中討論區5

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
24可唔可以箍 之前想cool 話要4皮 我老母馬上帶我走 我既所有錢又用左黎交學費

24箍緊
有冇係梁達志箍既巴絲講下個流程係點
我上上星期已經去左照x光同牙模,佢話今個星期返去傾剝邊幾隻牙
而啲姑娘話再下一次,即係8月就會上箍
咁我今個星期上去係剝牙,定係上箍同剝牙果日係同一日做?

我都係梁醫生
過幾日先上箍
佢話上左箍先剝牙
而加帶左幾日藍色圈圈
痛到傻

想問下有無人係佢到上骨針
幾次上去都無左回事
唔記得左問佢價同效果

上完藍色橡筋 之後上箍 之後剝牙

I see
收到啦
唔該曬巴絲們
咁係上左箍,隔左幾耐先剝?
我上上星期已經去左照x光同牙模,佢話今個星期返去傾剝邊幾隻牙

我都係梁醫生
過幾日先上箍
佢話上左箍先剝牙
而加帶左幾日藍色圈圈
痛到傻

幾次上去都無左回事
唔記得左問佢價同效果

上完藍色橡筋 之後上箍 之後剝牙

I see
收到啦
唔該曬巴絲們
咁係上左箍,隔左幾耐先剝?

week1 藍色橡筋
week2 上箍(remove藍色橡筋)
week3 剝一邊牙
week4 剝另一邊牙
另外想問下梁達志剝牙實際係幾多錢一隻

兩年幾前係$500一隻

而加600

我都係梁醫生
過幾日先上箍
佢話上左箍先剝牙
而加帶左幾日藍色圈圈
痛到傻

幾次上去都無左回事
唔記得左問佢價同效果

我都想知梁醫生上一枝骨釘幾錢 有冇巴絲知?
有你巴絲知道葵青區有無邊間好既醫生
dklm 今日第一日隱適美 成排牙就甩咁

total 應該16箍

咁少

嚴重case

聽日做手術
好撚淆

正顎手術

加油

點樣呀痛唔痛
有你巴絲知道葵青區有無邊間好既醫生

識得有人係葵廣箍

我家戴緊第一個箍唔辛苦喎
上果下一啲都唔痛 係訓醒覺成排牙好酸軟
但一星期已經冇感覺
第二個箍開結要上attachment 唔知會唔會好痛

我都戴緊第一個箍差唔多一星期
頭一日都無乜感覺,第二日開始黎料,尤其係除同戴
都唔緊要,仲要戴完咬埋粒膠先最痛,不過過左幾日似乎適應左就好少少
我都係第二個箍要上attachment,預左會痛,不過更加驚個箍好難除

total 應該16箍

咁少

嚴重case

我上網睇個youtuber,
佢暴性暴牙打骨釘同剝4隻牙先係23960,
所以先同我預算有啲出入,唉。

骨釘愛康健收1k1釘
陶瓷+5k

我唔駛陶嫁喇,
平時又唔駛點見人,
我又唔介意銀色。
平就得
我唔知駛唔駛打骨釘,
星期六先知

係佢果間診所但係另一個姓黃既醫生搞 果次真係哂左我300蚊

都係伏
如果普通牙醫我應該唔會揀要收錢consult個啲去問
依家個間好就得啦,唔好再諗佢

我琴日去覆診,見到我個醫生下個月又搞openday,免費consultation送xray
今朝去左拆箍上下排牙痴左鐵線。下星期印模整固定器

我記得我傾完要剝2隻,就決定分2次剝,好似係上箍前幾星期剝(睇你要幾耐),隔個星期再剝一隻,再等箍到上箍

嘩 我上個月整完牙模
姑娘已經約我今個月上箍
不過我牙都未剝

我家戴緊第一個箍唔辛苦喎
上果下一啲都唔痛 係訓醒覺成排牙好酸軟
但一星期已經冇感覺
第二個箍開結要上attachment 唔知會唔會好痛

我都戴緊第一個箍差唔多一星期
頭一日都無乜感覺,第二日開始黎料,尤其係除同戴
都唔緊要,仲要戴完咬埋粒膠先最痛,不過過左幾日似乎適應左就好少少
我都係第二個箍要上attachment,預左會痛,不過更加驚個箍好難除

上左attachment,初初好難除 有次一整完,我除唔到,一大力成粒甩左

我記得我傾完要剝2隻,就決定分2次剝,好似係上箍前幾星期剝(睇你要幾耐),隔個星期再剝一隻,再等箍到上箍

嘩 我上個月整完牙模
姑娘已經約我今個月上箍
不過我牙都未剝

唔緊要都有啲話上完箍先剝,可能case唔同 我係上排左右暴牙
btw 你上個月整完牙模?用3d定用膠整?
我3月用3d整完到依家都未有

拆完洗番就完? 會唔會理下d黑三角牙肉個啲

拆完磨完再洗。之後無啦。黑三角無得搞架喎
就黎要上骨釘勁驚

嘩 我上個月整完牙模
姑娘已經約我今個月上箍
不過我牙都未剝

唔緊要都有啲話上完箍先剝,可能case唔同 我係上排左右暴牙
btw 你上個月整完牙模?用3d定用膠整?
我3月用3d整完到依家都未有

我都係上完箍先剝

我問過愛康健個醫生,
佢話黑三角可以磨少少,
等佢搵拉埋啲無咁覺。
唔知係咪真係得

我問過愛康健個醫生,
佢話黑三角可以磨少少,
等佢搵拉埋啲無咁覺。
唔知係咪真係得

應該係
我都有磨
雖然我磨嗰陣個醫生無講點解要磨
但我估計係因為咁

我問過愛康健個醫生,
佢話黑三角可以磨少少,
等佢搵拉埋啲無咁覺。
唔知係咪真係得

應該係
我都有磨
雖然我磨嗰陣個醫生無講點解要磨
但我估計係因為咁

我無喎不過得1個位有黑三角
下排有隻牙彎得好犀利
唔介意儀容淨係想剝左佢醫生比唔比
下排有隻牙彎得好犀利
唔介意儀容淨係想剝左佢醫生比唔比

淨係剝一隻牙又唔裝返隻假牙
咁附近啲牙咪又係會移位嚟食返個個位
越郁越亂
除非隻牙爛 如果唔係醫生都唔會俾你咁剝掛

利申 9up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞