LIHKG 箍牙集中討論區5

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

追左幾個post好似去康齒堂唔錯
不過個個都去咁full
牙醫會唔會hea睇?

我箍左兩個月 暫時感覺良好
我冇揀姓游 揀左旺角姓陳嘅 因為就腳
雖然多人 但個陣醫生放假如果唔係其實都幾快有得箍

又唔會hea睇嘅 一定幫你搞掂哂先放你走嘅 但多人你唔好預個醫生會同你傾好多野 除非你主動問啦

我自己覺得隱適美最緊要都係自己戴足時間
我個陣咁岩撞正體驗日 $27000

想問玩旺角有無話邊個好

同埋仲有無介紹人e樣野 係咪有得平

但係葵芳張業文25000全包wo
我覺得你呢個好似有啲唔抵

張業文係咪專科醫生?
都係剝4隻呀
佢地叫做係專科跟,心理上好啲

張業文係咪專科醫生?
都係剝4隻呀

張業文唔係
不過都叫kong u牙科
點都好過大陸掛

張業文係咪專科醫生?
都係剝4隻呀

張業文唔係
點都好過大陸掛

我無咩其他好講
唔再回應了,謝謝。
有冇巴絲照完x ray 醫生話自己有牙腳短嘅問題

醫生話我牙腳勁長果類
短嘅話會有咩問題

張業文係咪專科醫生?
都係剝4隻呀

張業文唔係
點都好過大陸掛

我無咩其他好講
唔再回應了,謝謝。

我諗愛康健專科都ok既,咁出名好多人去整
只係計埋每個月上去啲車費,啲時間,有咩問題又要上去睇牙,會唔會同hk差唔遠,就咁係hk箍冇咁煩

醫生話我牙腳勁長果類
短嘅話會有咩問題

係咪會唔穩?牙肉縮會露牙腳,容易甩?
利申9up
琴日上完啲藍色既粒粒之後今日棚牙好酸痛
前面啲牙好似逼埋逼埋一齊咁好痛苦
追左幾個post好似去康齒堂唔錯
不過個個都去咁full
牙醫會唔會hea睇?

我箍左兩個月 暫時感覺良好
我冇揀姓游 揀左旺角姓陳嘅 因為就腳
雖然多人 但個陣醫生放假如果唔係其實都幾快有得箍

又唔會hea睇嘅 一定幫你搞掂哂先放你走嘅 但多人你唔好預個醫生會同你傾好多野 除非你主動問啦

我自己覺得隱適美最緊要都係自己戴足時間
我個陣咁岩撞正體驗日 $27000

想問玩旺角有無話邊個好

同埋仲有無介紹人e樣野 係咪有得平

啲醫生好似每間診所都會去輪班
我自己就跟董醫生
我聽其他人講陳醫生係唔錯
但曹醫生就好似麻麻

有介紹人會平三千
可以 tg 我: ImBismuth
琴日上完啲藍色既粒粒之後今日棚牙好酸痛
前面啲牙好似逼埋逼埋一齊咁好痛苦

捱完呢關
打後就無野難到你
月頭去咗張業文到consult (普通科)
未入到去心諗應該頂盡係啊叔 但斷估唔到竟然係啊伯嚟
加上啲設備都算幾舊下 但個價咁平都冇話咩要求
鋼$25000 白色粒$27000 包mok牙
最後就揀咗後者
但今日有個喺佢到箍過既女仔同我講其實唔算好
效果係ok 但過程中會比其他人辛苦 根本冇咩時間比你返黎
如果橡根或鋼線甩左都唔比返去換 要講到好嚴重先得
加上牙cool好易污糟 但兩個月先返去換一次
(同埋啲姑娘好惡死 但冇話咩 呢個影響不大)

其實已經排左半年 過幾日就比首期 小弟仲1516去唔去佢到箍好
有冇喺張業文箍過嘅巴絲講下?
諗緊應唔應該轉專科 又要排過 但諗深一層始終排牙跟一世 都唔知點算好
考慮緊荃灣梁達志 有冇巴打知佢依家咩價位

最後就揀咗後者

其實已經排左半年 過幾日就比首期 小弟仲1516去唔去佢到箍好
諗緊應唔應該轉專科 又要排過 但諗深一層始終排牙跟一世 都唔知點算好

我都康齒堂 分左Dr. Wong俾我
透明粒先唔好 成日飲奶茶搞到黃黃地 屌

張業文係咪專科醫生?
都係剝4隻呀

張業文唔係
點都好過大陸掛

我無咩其他好講
唔再回應了,謝謝。

只係計埋每個月上去啲車費,啲時間,有咩問題又要上去睇牙,會唔會同hk差唔遠,就咁係hk箍冇咁煩

箍牙未知,
但琴日個女醫生幫我洗牙幾細心嘅,
我覺得乾淨過對上2次搵嘅2個唔同醫生 (有一個呢度好多人搵佢箍牙)
不過女醫生剝牙手勢應該差啲,
佢搖咗我啲牙好耐先剝到
最後就揀咗後者

普通係35000, 陶瓷39000

我之前都有consult過佢,但一入到去真係幫你望一望就叫你出返黎
啲解說全部由姑娘做
但我想問問題又問唔到
咁就冇左100蚊
我接受唔到hea成咁/chur住要見下一個客
最後揀左梁
究竟藍色膠圈個時期巴絲們點捱過去架

我覺得最辛苦係呢個時間 我一咬野就勁痛

張業文係咪專科醫生?
都係剝4隻呀

張業文唔係
點都好過大陸掛

我無咩其他好講
唔再回應了,謝謝。

箍牙未知,
但琴日個女醫生幫我洗牙幾細心嘅,
我覺得乾淨過對上2次搵嘅2個唔同醫生 (有一個呢度好多人搵佢箍牙)
不過女醫生剝牙手勢應該差啲,
佢搖咗我啲牙好耐先剝到

剝牙好似都系男醫生比較方便,之前mok智慧牙,下面 ,唔系講笑,個女醫生系咁搖都未甩 男醫生有力d ,起碼快1/3

過幾日就無乜事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞