LIHKG 箍牙集中討論區5

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

邊隻牙同個醫生用咩料先?瑞士Nobel?
有冇人箍完牙會有啲痴利根
有冇人箍完牙會有啲痴脷根

有無人中止過箍牙 啲牙會變成點
我箍左五個月 因為有啲事可能要拆箍
留名
箍左幾個月已經好想拆
自信心降到負數成日覺得自己好柒
留名
箍左幾個月已經好想拆
自信心降到負數成日覺得自己好柒

柒到盡頭便是型 頂硬上啊清

Try try 岑儉

Try try 岑儉

岑儉幾好口碑

Try try 岑儉

岑儉幾好口碑

約一次要預一個月時間

Try try 岑儉

岑儉幾好口碑

約一次要預一個月時間

Try try 岑儉

岑儉幾好口碑

約一次要預一個月時間

早幾日係梁醫生聽到啲姑娘話
最快consult 都8月22
心郁想箍牙,虎牙可唔可以唔剥?有冇得做做隱適美?

如果隻牙爆得高,又唔想剝,要用2年以上先開始拉得返落黎,做到隱適美

多謝2位巴打解答
我隻虎牙比其他牙高左半隻牙,而且我覺得因為依隻牙先搞到其他牙移位

Try try 岑儉

岑儉幾好口碑

約一次要預一個月時間

冇可能啦
9月有得比你consult已經算快
再加埋x光倒模剝牙blablabla, 你預可能10月先上到箍
心郁想箍牙,虎牙可唔可以唔剥?有冇得做做隱適美?

如果隻牙爆得高,又唔想剝,要用2年以上先開始拉得返落黎,做到隱適美

多謝2位巴打解答
我隻虎牙比其他牙高左半隻牙,而且我覺得因為依隻牙先搞到其他牙移位

我有個朋友佢上排兩隻爆牙都生得好高,我介紹左佢去我個醫生度箍,個醫生比左2個treatment plan佢,一個係剝爆牙,一個係唔剝但每隻牙都要移位再拉返爆牙落黎。佢最後揀左剝爆牙黎箍,因為時間快好多,同埋佢覺得咁多年黎其實一直都用唔到架啦,剝左都無乜分別

Try try 岑儉

岑儉幾好口碑

約一次要預一個月時間

冇可能啦
再加埋x光倒模剝牙blablabla, 你預可能10月先上到箍

我6月consult 要9月先上得箍
搵左三間諗住打去book
梁x志 岑x 伍x山
有冇巴絲近排搵過佢地箍傳統
有冇意見邊間好d

係伍x山到箍
就箍完 箍左兩年
佢都ok 幾好人
之前本身話要落骨釘 點知佢話進度ok 唔洗落
收平返我

大約箍左幾錢
第一次睇醫生收幾錢 同埋有冇分期

我就4萬 一黎佢專科 二黎我case可能複雜啲?(印象中佢好似咁講過)
檢查費好似係300 當然有分期 間間診所都有分期架

Try try 岑儉

岑儉幾好口碑

約一次要預一個月時間

冇可能啦

我睇岑x
1月第一次consult 嚟緊9月先上箍

Try try 岑儉

岑儉幾好口碑

約一次要預一個月時間

冇可能啦

Try try 岑儉

岑儉幾好口碑

約一次要預一個月時間

冇可能啦

我睇岑x

可唔可以講講點解咁耐?
好難約時間?

岑儉幾好口碑

約一次要預一個月時間

冇可能啦

我睇岑x

可唔可以講講點解咁耐?
好難約時間?

都算係嘅
每去一次都要預一個月左右
同埋可能我要整橫樑又耐少少
中間考試比唔到時間佢 都隔咗一個月先再約

岑儉幾好口碑

約一次要預一個月時間

冇可能啦

我睇岑x

可唔可以講講點解咁耐?
好難約時間?

都算係嘅
每去一次都要預一個月左右
同埋可能我要整橫樑又耐少少
中間考試比唔到時間佢 都隔咗一個月先再約

我當我九月consultation,就算即時決定搵佢箍︰
九月 X光牙模、十月拔牙,都要十一月先上到箍 ?
如果我唔即時決定, 係咪分分鐘要十二月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞