LIHKG 箍牙集中討論區5

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
今日見完牙醫
再上多兩隻戒指
有冇巴絲下排牙都裝左4隻戒指
請問各位巴絲
我21,門牙一粒少少打側引致小小哨牙
下面小小逼 想箍自鎖式 想睇下有無介推介
有無人分享下箍自鎖式既陶瓷定鋼好啲?
最好西鐵沿線既地區🙏🏻🙏🏻🙏🏻

係咪會唔穩?牙肉縮會露牙腳,容易甩?
利申9up

係啊..
箍完牙腳會再短啲
遲啲過多十幾廿年易甩牙

箍完點解會再短啲
牙醫冇同我講過依個問題,係咪姐係冇事?
牙腳短,露出黎既牙會唔會望落多啲?定純粹係牙腳問題

你唔係梁達志醫生咩?
我箍佢
佢都係話
你箍完啲牙腳會短左1-2MM(唔記得係咪)
有啲人個對箍牙嘅反應會比較大
牙腳有機會斷,即係隻牙就壞死左
不過個機會就好細
全部都係醫生口中所講,唔係九Up

係簽個份野之前佢都有咁講過
聽到我勁驚

我都係梁醫生
佢話箍完普遍會短1-2mm 有啲就會短3-4mm 睇情況
不過又話我牙腳短 但又唔係短到唔建議佢箍嗰隻
所以最尾都係簽左份野
依家都仲驚驚地

我係梁達志到箍啊,死囉,我冇印象有聽過
你地係箍咩啊?要簽啲咩?我好似係照x光先簽過野咋喎

係啊照完x ray簽
名位有無咩牙醫推介 同埋可唔可以有個大約嘅價 深水埗區或者葵芳呢啲地方都可以
新手想問各位
我上排門牙有一隻向右邊突左出去
上排牙成排都有少少前傾(1-2mm 但係向外)
今日問左醫生
佢話唔洗剝牙都得
但我想個效果明顯啲
如果唔剝驚好似冇乜變化咁
同埋唔剝要磨牙
我又唔想
求意見
箍左兩個月應該係刷得唔乾淨
牙齒後面已經積左牙石
兩星期後覆診應唔應該同牙醫講聲?
名位有無咩牙醫推介 同埋可唔可以有個大約嘅價 深水埗區或者葵芳呢啲地方都可以

想要普通科定專科先
個價好唔同
普通科 : 葵芳張業文
專科: 荃灣梁達志 / 佐敦岑儉
牙齒後面已經積左牙石

唔洗講啦
檢查你擘大個口嗰陣佢會見到架啦
新手想問各位
我上排門牙有一隻向右邊突左出去
上排牙成排都有少少前傾(1-2mm 但係向外)
今日問左醫生
佢話唔洗剝牙都得
但我想個效果明顯啲
如果唔剝驚好似冇乜變化咁
同埋唔剝要磨牙
我又唔想
求意見

Consult 多個醫生再睇下
頂琴日手痕唔小心撩左粒膠圈出黎,今晚又要去塞返
其實上個箍要幾奈 等陣4點就上箍有啲驚想問問

你就好啦咁快有得上
巴打介唔介意講下今年幾歲箍牙?

你就好啦咁快有得上

17 都等左一個月 個牙醫話要1個鐘先上好個箍 但係唔多信 想問問要裝上去要幾奈
牙齒後面已經積左牙石

唔洗講啦

講定先等佢屌得輕手啲
牙齒後面已經積左牙石

唔洗講啦

講定先等佢屌得輕手啲

其實最驚係影響箍牙進度
我箍緊隱適美

我都甩過 自己塞得返
用兩條線穿住個圈塞落去

你就好啦咁快有得上

17 都等左一個月 個牙醫話要1個鐘先上好個箍 但係唔多信 想問問要裝上去要幾奈

我星期六都去上箍,
啲接待員話醫生好快手40分鐘就得
我諗一個鐘應該係有突。
琴晚睇youtube都見到有個女仔係外國箍牙,
箍咗年幾先知自己啲牙根比較短,
仲要個箍牙醫生一路都唔講,
佢話當發現時已經少咗1x%。
佢話自己為咗呢件事喊咗好耐。
所以我星期六去上箍時都要問吓醫生我啲牙根短唔短
有冇人知箍傳統係咪一定要上藍色圈圈?
通常係幾時上?
我上星期剝牙,星期六去上箍,
但係醫生無講過藍色圈圈

我都甩過 自己塞得返
用兩條線穿住個圈塞落去

我唔小心吞左落肚
通常係幾時上?
但係醫生無講過藍色圈圈

啲藍色膠圈係為左整大你大牙既牙隙,方便佢套牙箍隻戒指入去
如果冇整大條隙先,到時上箍可能佢會夾硬塞入去

你就好啦咁快有得上

我星期六都去上箍,
我諗一個鐘應該係有突。

絲打今年幾歲?

你就好啦咁快有得上

我星期六都去上箍,
我諗一個鐘應該係有突。

絲打今年幾歲?

我24先箍覺得自好遲
通常係幾時上?
但係醫生無講過藍色圈圈

啲藍色膠圈係為左整大你大牙既牙隙,方便佢套牙箍隻戒指入去
如果冇整大條隙先,到時上箍可能佢會夾硬塞入去

我一次過答啦,
上網google咗有啲係上箍當日先塞入去,
應該唔會有牙醫夾硬塞啲戒指入去嘅。
今年29,覺得唔可以再遲所以決定去箍。

我都康齒堂 分左Dr. Wong俾我

唔係呀話...我都係陳x煌
我拎左第一個箍 明明十日左右換
佢又冇期 已經等到第三星期先去覆診突然又話唔得再推遲
唔知點解佢一星期得三日喺到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞