LIHKG 箍牙集中討論區5

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
想問下有無巴絲打箍過黎永輝牙醫 覺得佢手勢好唔好同埋箍得靚唔靚

只係想講唔好去深水埗個間
去箍另外個間 未箍過佢 手勢好唔好就唔知 但覺得佢唔hea 同埋以前有巴打講過 有好多學生都係箍佢

想問下唔去深水埗既原因 係咪因為設備唔太好
而家剝左牙嗰個窿變左做啲白白地又黃黃地既野
係咪正常

診所冇比wax你咩?
想問下有無巴絲打箍過黎永輝牙醫 覺得佢手勢好唔好同埋箍得靚唔靚

只係想講唔好去深水埗個間
去箍另外個間 未箍過佢 手勢好唔好就唔知 但覺得佢唔hea 同埋以前有巴打講過 有好多學生都係箍佢

想問下唔去深水埗既原因 係咪因為設備唔太好

我淨係去左consult
醫生okay 但個姑娘廢
你去過一次深水埗個間你就唔會想再去
一黎佢個位真係好撚僻 二黎條街又多車上落貨又冇燈位
附近條街啲人又凶神惡殺 又多爛仔南亞 好話唔好彩 睇你唔順眼就
比我真係寧願去佢另一間診所/搵個第過醫生
所以點解佢深水埗個間咁靜就係咁解

診所冇比wax你咩?

診所冇比wax你咩?

你問佢拎啦
如果唔係你會比個箍刮到損曬

甩唔甩釘
其實好睇牙醫手勢同投術
我mok牙個4個窿箍咗就黎4個月都未埋到口 仲差好遠 係咪正常
我mok牙個4個窿箍咗就黎4個月都未埋到口 仲差好遠 係咪正常

我8個月都未埋到口
利申我啲牙仔好大隻 所以啲牙窿都勁大

甩唔甩釘
其實好睇牙醫手勢同投術

Agger 佢成日覺得剩係我嘅問題 又唔諗下有冇其他因素 例如佢嘅手勢

唔知你係味箍invisalign,如果係每個箍只係郁1-2mm,正常都要箍成年先無窿
政府牙醫係拖好撚耐
我有個同學,見住佢由中一/二開始箍
箍到大學final year先除箍
再加上打政府工個心態一定係hea
有冇人d固定器戴到爛撚晒

要搵醫生整過套

唔知你係味箍invisalign,如果係每個箍只係郁1-2mm,正常都要箍成年先無窿

我都係箍得好慢 箍陶瓷 宜家差唔多一年都差好遠咁
上星期一野剝晒4隻小臼齒
痛左一星期都仲係好痛好痛好痛, 食唔到野
其實第三日果時我都自己睇到其中一個窿發緊炎, 但諗住過兩日都覆診, 應該冇乜野
但係一路都好痛完全冇好轉, 痛到下爬入面舊骨都痛
之後覆診同醫生講左
佢望完之後話發炎
即場禁低左我又打多左支麻醉針, 話要洗傷口
拎左枝野係入面係咁刮刮刮
佢整緊果時都唔覺
整完之後真係勁撚痛
痛過岩岩剝完牙果時5倍咁痛
痛到我一路搭車返屋企一路係到喊
依家食左幾日抗生素
今日開始真係好返左好多, 冇乜痛
預計聽日就可以開始用第一個箍
有無人係林凱波 油塘脫?想整隱適美幾多錢到

箍陶瓷同鋼粒個進度係咪會一樣?

箍陶瓷同鋼粒個進度係咪會一樣?

有啲醫生話唔會
但我個醫生就話會慢半年到
因為陶瓷無鋼咁好力
上個月終於決定左箍隱適美
早2日印完牙模 醫生話大概等1個月先有第一個箍
跟手同我講想我mock 左下排2隻橫生智慧齒(未生出黎而且近骨位同神經線)
話驚我箍箍下會生出黎,影響我箍牙既情況
開我價4千一隻,仲諗緊mock 唔mock 好
有冇巴絲都有咁既情況,箍箍下出智慧齒?

4000差唔多啦,下排牙腳長d難剝d,而且你又要開刀

個醫生都有send 張x光俾我,叫我可以出去問下其他意見

係咪張念X,佢剝智慧牙超好,佢一次過幫我剝咗8隻牙,其中一隻wisdom tooth 做咗牙冠切除術
上個月終於決定左箍隱適美
早2日印完牙模 醫生話大概等1個月先有第一個箍
跟手同我講想我mock 左下排2隻橫生智慧齒(未生出黎而且近骨位同神經線)
話驚我箍箍下會生出黎,影響我箍牙既情況
開我價4千一隻,仲諗緊mock 唔mock 好
有冇巴絲都有咁既情況,箍箍下出智慧齒?

4000差唔多啦,下排牙腳長d難剝d,而且你又要開刀

個醫生都有send 張x光俾我,叫我可以出去問下其他意見

岩岩開左條thread分享剝智慧齒,有興趣可以睇下
剝智慧齒長篇分享(上排無開刀+下排開刀)/你問我答
https://lihkg.com/thread/360305/page/1?ref=ios
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞