LIHKG 箍牙集中討論區5

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
終於係梁醫生到上左箍
問左佢骨針
但佢話我唔洗
無問到價
流程
1.上箍(未上門牙粒粒)
2.覆診
3.分兩次剝
剝牙要分開比
$600隻

即係第一次除左門牙之外,其他都有粒粒?

箍牙 剝牙都要另收?唔係包埋架咩
終於係梁醫生到上左箍
問左佢骨針
但佢話我唔洗
無問到價
流程
2.覆診
3.分兩次剝
剝牙要分開比
$600隻

有啲會分開講個價錢你聽,分開俾錢。
有啲就咁講個大數出黎。
個個醫生唔同做法。
終於係梁醫生到上左箍
問左佢骨針
但佢話我唔洗
無問到價
流程
2.覆診
3.分兩次剝
剝牙要分開比
$600隻

專科大部份都另外收
大部份都係靜係包箍
洗牙,剝牙另計
終於係梁醫生到上左箍
問左佢骨針
但佢話我唔洗
無問到價
流程
2.覆診
3.分兩次剝
剝牙要分開比
$600隻

我就係
其實有一隻生得入左少少都未上粒粒
聽醫生講好次今次係拉鬆啲牙易啲剝
有冇人係奚安琪醫生?
上左箍之後個嘴突左

好怪呀
呢度好多同路人
我就嚟scan啲牙造箍啦,醫生話我唔使剝但磨牙la
見你哋講磨牙la唔多好,但醫生話研究指同蛀牙等等問題冇咩關係

想問正顎手術幾錢?我下顎都少少突
呢度好多同路人
見你哋講磨牙la唔多好,但醫生話研究指同蛀牙等等問題冇咩關係

你不如google吓啲人做完正顎手術嘅blog,
再問吓牙醫你有冇需要做。
因為都好大工程。
磨牙我唔敢做係驚會變敏感牙齒,驚醫生手勢唔好。
菲臘得星期一至五9-5
即係要請假覆診
一日假當1000
覆診10次都1皮
計落唔平得幾多
我都有打算去箍牙 因為覺得自己啲牙la太疏 希望箍返密佢 但我依加連consultation都未做 想問淨箍牙唔洗剝 最傳統嘅專科大約會約錢到呀?有冇同道中人都係因為牙太疏要去箍
追左幾個post好似去康齒堂唔錯
不過個個都去咁full
牙醫會唔會hea睇?

我箍左兩個月 暫時感覺良好
我冇揀姓游 揀左旺角姓陳嘅 因為就腳
雖然多人 但個陣醫生放假如果唔係其實都幾快有得箍

又唔會hea睇嘅 一定幫你搞掂哂先放你走嘅 但多人你唔好預個醫生會同你傾好多野 除非你主動問啦

我自己覺得隱適美最緊要都係自己戴足時間
我個陣咁岩撞正體驗日 $27000
我都有打算去箍牙 因為覺得自己啲牙la太疏 希望箍返密佢 但我依加連consultation都未做 想問淨箍牙唔洗剝 最傳統嘅專科大約會約錢到呀?有冇同道中人都係因為牙太疏要去箍

唔洗剝專科傳統 37000 一年箍完
呢度好多同路人

因為都好大工程。

我係磨牙。箍完,乜事都無
呢度好多同路人

因為都好大工程。

我係磨牙。箍完,乜事都無

我知有部份人都係磨牙,
都係個句,我驚佢手勢唔好姐。
大家有無覺得mok 牙箍得返24隻牙, 吃野會慢左(因為要嚼多幾下)??同埋消化會差左(因為有時嚼到攰,未完全碎曬都照吞)??
上網睇話一般健康成年人的牙齒數量在28~32隻
利申 依家醫生話要mok 8隻牙,驚驚
大家有無覺得mok 牙箍得返24隻牙, 吃野會慢左(因為要嚼多幾下)??同埋消化會差左(因為有時嚼到攰,未完全碎曬都照吞)??
上網睇話一般健康成年人的牙齒數量在28~32隻
利申 依家醫生話要mok 8隻牙,驚驚

我係冇力咬所以咬幾下就吞
食野仲多過以前 可能冇乜點咬就吞

非專科 兩萬幾 七個月箍完

巴打淨係牙疏問題所以七個月就箍完? 好快
追左幾個post好似去康齒堂唔錯
不過個個都去咁full
牙醫會唔會hea睇?

我箍左兩個月 暫時感覺良好
我冇揀姓游 揀左旺角姓陳嘅 因為就腳
雖然多人 但個陣醫生放假如果唔係其實都幾快有得箍

又唔會hea睇嘅 一定幫你搞掂哂先放你走嘅 但多人你唔好預個醫生會同你傾好多野 除非你主動問啦

我自己覺得隱適美最緊要都係自己戴足時間
我個陣咁岩撞正體驗日 $27000

想問玩旺角有無話邊個好

仲有輕微倒及同排得唔齊
門牙疏到可以zip個5蚊入去
原本話要箍1年至1年半

仲有輕微倒及同排得唔齊
門牙疏到可以zip個5蚊入去
原本話要箍1年至1年半

點解可以快咁多箍完 我都係門牙疏到可以zip個5蚊入去 仲有小小哨牙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞