【I/A/Steam】Counter:Side國際服 (6) 偽一周年活動進行中 送160抽入坑好時機

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
King玩hp/aspd
King用ASPD的,因為佢重點係普攻
另外King要勁嘅話,隊野要夠多砲灰角去續buff,所以我先問你全隊點組
Gaeun打PVP嘅話反而可以用CD,去最大化佢控場嘅功能,aspd就偏輸出
點數到12隻?
我數嚟數去都係1+3+3+3
佢應該當左一開頭都係送3隻
實際上係送4次,夾埋10隻,夠突到106
咁樣
記錯左
soldier得2隻,點玩king
就算無警車同劍兵,至少都要有Assault Troopers先啦
建議你filter晒你所有soldier出嚟先再諗點組,唔係King無咩用
Gaeun係pvp咁屈機其中一個原因係佢啲控場,所以有啲人打PVP果陣會帶CD套
但PVE因為無乜機會要控場,所以就會帶aspd去boost up佢passive個傷害

反正呢隻game配裝有時係要睇場合變
當然你專武已經洗好左ASPD,咁可以照用ASPD嘅,唔會廢
或者咁樣講,通常你點配裝係視乎你想隻角色做到啲咩
幫Gaeun砌攻速嘅話咁佢定位偏向係普攻+passive秒defender嘅輸出角,砌CD就會變左控場+大技輸出角,兩者無話邊個勁啲,單純睇你要咩
我去研究下先
King勁果個位在於我方每死一隻soldier, 佢就會幫自己上一個6s嘅buff, 令佢嘅普攻變成無限距離+無限打擊數嘅地圖砲

比較容易理解嘅打法就係keep住派兵仔出去rush對面,同時送死
然後由king慢慢靠普攻一拳一拳aoe打爆全場

當然實戰唔會話真係全隊都落soldier咁簡單, 具體建議問另外兩個pvp痴線佬
今個星期我用a mina
未研究點用黑撚大哥
最緊要都係中下隻ministra,但booba queen真係好正
留咗200抽希望唔駛保
依家4200黑票係手
希望可以捱埋ministra, a hori, 周哥
Awakened Lee Sooyeon要抽??
刷完首抽唔識組 放曬ssr又好似好高cost 應該黑徐做膽其他再放坦?
組隊基本概念係
坦 > dps > healer > 副坦 > 2nd dps > buffer debuffer

當然要視情況再改
巴打睇黎係年上控
我都係
"100days event,拎多1藍券+150石" 係唔係無咗架啦?

同埋我抽咗Seo Yoon (黑徐?), 之後係唔係抽曬啲石去NEW CEO, 抽埋Selective Banner同160抽?
如果F2P既話,下一隻既ministra同埋再下隻既awaken horizon 就一定要抽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞