【I/A/Steam】Counter:Side國際服 (6) 偽一周年活動進行中 送160抽入坑好時機

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
唔知有冇啲關要用2隻king?
玩咗成個月 琴日終於有個mentee加左我
但佢今日就棄咗
依家真係好需要重複角嘅應該得DC,但好似未聽過有人為左打DC練兩隻King
其他mode暫時又好似無咩練重複角嘅必要

雖然有聽過話King打DC好方便,不過只係for懶人3% auto
我就覺得唔使諗咁多住

當然果度只係5粒核,你都可以照keep住先,可能之後有咩新mode你就係大贏家
上面有位巴打搵緊mentor,你可以叫佢加你
我暫時都係得2個mentee成功做晒啲任
見到,不過應該過唔到
不過足夠火力打任務
咁我strong hold返1隻king先
差2個任咋喎,咁難解咩
呢關係邊度開
合完第一套7724黑裝之後 係咪整hummingbird武+白甲同白accessory?
我都搵緊mentee互加?
ID: 8693893
我都係搵緊mentee
btw 你想加frd 可以add我
點解有啲raid佢會直接打我架船
聽日更新完開,係challenge 關度,取代左依家alphatrix果個
如無意外應該就係咁樣keep住每半個月換一隊嘅專武比你刷
110lv或以下嘅Bitra會係某個血量下開始打你架船,應該只係一個用嚟提醒人要升船lv嘅機制
無記錯100lv船係唔會比佢打得爆的

唔夠快
無白甲整一套坦裝確保左生存先應該無錯,始終有生存先有輸出
最基本就︰Humming Bird/Maze Case/Gordias Acc*2(遠定近減傷就視乎情況)

近減定遠減好少聽人講,以下係我個人意見
PVE打boss(Raid/Guild Coop/DC呢類)多數開場就會埋身,近減應該係最泛用
Relic/Shadow呢啲比較睇情況,我都未太熟

PVP可能就視乎meta,如果果個禮拜主流係後排輸出嘅話,遠減可能會有用過近減,因為坦角未必埋到身
但如果輸出係以前排Striker為主,咁可能近減會有用啲
又或者你隻坦可以不斷推線沖埋身嘅話,近減就岩使啲
第一個任純過關打隻boss咋喎啲怪仲要只係40幾lv,真係有可能過唔到咩
不過free contract要玩戰棋模式係比較花時間嘅

第二個任你已經有隻100lv黑徐都過唔到?
關野得90lv,你正常full team塞晒所有DPS/buffer入去應該過到?
如果Hummingbird同白裝洗到Haste Skill set 留唔留?

FYR
上面果set係for要頻繁開技嘅前排角用
例如lin xien, 覺醒師傅, yuna都唔錯(但輸出會偏低)

下面果set就for 後排supporter用,保命一流
用黑刀單純因為唔夠白刀+未搵到岩用嘅inhib t7
講清楚先,呢啲其實我覺得偏後期嘅裝嚟唔建議一開始就洗呢啲

純坦裝最常用一定係血/防,無記錯理想都要2-3set(利申我都係得1.5set)

只不過過程中唔小心洗左cd果啲出嚟我覺得留低佢都無壞咁解,始終都有一定作用

不過Aspd白裝就尷尬啲,counter好似少人岩用,但我都見過有人話可以拎嚟玩
第二個任都係慢左少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞