【I/A/Steam】Counter:Side國際服 (6) 偽一周年活動進行中 送160抽入坑好時機

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
你依家點組,我睇下有無辨法幫你拎多1粒core同幾百石
咁我整set上面既比yuna都好wor
我成日拎佢黎當坦用

我將有升果d 掉晒入去
Yuna我好似見過人用幾種組合
純輸出就7244,無乜特別
我果種3白1黑,偏坦但無乜傷害,多啲debuff/燒%傷

仲有種都常用嘅就2白2黑,Maze Hand/Maze Case/Gordias Acc*2
半坦半輸出,前兩件substat洗skill haste,Gordias果兩件洗skill haste/地減都有

Yuna我覺得都算係視乎你想用佢嚟做咩而幫佢砌咩裝嘅代表角色
有冇巴打可以教點set up課金 係咪一定要有張外國卡
我android用vpn
係google play 到課?
是,長官
洗唔洗開新google account 定會彈個option出黎俾你轉地址
你遇過既對手係咪7244既yuna最勁?
我開新acc 因為唔想成日轉黎轉去
唔開好似都得 你vpn轉左美國之後
就有得去設定揀轉去美國, 好似係
一出即課
要我新增美國payment method
我照入咗張恆生卡 就掂
點解你升咁少輸出角如果有練多隻Sobin應該都已經過到
Lily/Lycoris/Mone呢幾隻一般PVE都無乜用,定史清你係女僕控所以抽齊

如果角色得咁少,可能都真係有少少難度,加上你架船又太低lv,開場無乜Cost用
試下將Veronica同Evelyn換位先,Sobin換Mone
如果有任何一隻buffer/debuffer(加攻/攻速,或者減防之類)就換走埋lily,無升過可能都ok
我張卡都係香港卡嚟,好似無所謂
將資源谷晒去黑徐
110抽 齊女僕 無特別喜好
我pvp唔多打yuna, 就算打多數都係靠cc/heal reflux收佢皮

輸出嚟講最勁一定係7244嘅
但如果你要佢做坦,例如打shadow palace果啲,我自己點都會塞返兩件白裝
但如果戰力已經輾壓到唔會死,咁咪轉返純黑

而且gear你洗完係可以隨時轉砌法,無話7244永遠都係果4件,唔好比一啲preset/常用裝限死左你思路
最常見就係如果你發現隻yuna會死,咁咪將兩個Maze crown換做gordias crown試下
有時靈活咁調整下啲裝都無壞

有無邊隻升完會過到
Admin rifle, Kim Sobin, Lyud都係勁嘅泛用輸出
Edel推圖係神角,好好用
Karin都唔錯
Seoyoon係最強嘅buffer之一,唔使升lv直接擺尾位已經夠做

我唔太明點解ching你咁多勁嘅角色但走去升班pve無咩用嘅女僕

其實你唔係有愛嘅話直接跟tier list pve rating升咪算無謂浪費資源
https://www.prydwen.co/tier-list
揀返global server易睇啲
我得左啦 唔該哂
第一筆係咪課翻個月卡同counter pass先
我跟足你地指引抽未升me

唔該晒巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞