【I/A/Steam】Counter:Side國際服 (6) 偽一周年活動進行中 送160抽入坑好時機

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
King真係要有blue bridge先係完全體,如果唔係嘅話就只可以靠自己出soldier送死

因為King唔算好坦,重點大概係點樣盡量令佢留係自己船底同時打死對面後排

比較理想嘅局面基本都係自己堆士兵同前排就直沖對面後排同船,King就慢慢同對面啲坦係後面磨,自己唔會死之餘不知不覺仲會清晒對面後排
我第一架SSR就揀左blue bridge mk3100lv左了
我成日都控唔到隻king留喺後排即使遲出都係會未開技就衝左上去
屌那星我玩到50lv先知原來battlefield squad上面有個request support掣可以搵朋友仔幫拖
唔該哂
想問埋抽到重覆係咪互食
同埋啲藍券攞嚟儲定抽pool
Ssr全部留
Sr係滿星之後先自食上110
RN全部自食/賣
藍票盡量儲150抽保底先好抽,除非你對自己運氣有信心/好需要果隻角
因為同黑票唔同,藍票保底唔會繼承去下個pool

假如真係好想抽卡,依家啲pool入面 veronica唔錯,sigma都勁, 其他唔建議新手掂

抽卡建議你問多啲其他人意見,我自己好多野都抽唔太作得準
竟然第一架就blue bridge

又唔係一定要控佢留係後排嘅
只不過要保證佢前面/身邊有人幫佢坦傷,唔可以佢一個沖最前比對面啲ranger秒啫

但因為練度同裝都唔同,都好難比你參考
pvp呢家野多數都係要自己輸住咁樣摸索
利申升400分打左我幾十場
終於坐緊車返歐洲
lily 40抽
就係諗住夾隻king先唔揀Enterprise
我依家啲裝好撚混亂
除左有兩套完整T3/T6減CD+套T6 ASPD
其他裝好似五金舖咁
Lily真心煩膠角
100/150未中,諗緊追唔追
反正真係打pvp先會用到,我抽左十下就算,無特別追
當初見你地話勁一定要抽,後尾睇返原來係pvp勁,依家都唔知點算

當初話勁嘅唔係講緊veronica咩lily除左pvp真係無出場空間因為sleep對打怪無用
呢期d野中哂就係差lily,
依家仲要無哂卷用石追埋有d心痛
Side story嘅hard 1-1打極都過唔到
啲怪40lv但我練到40以上都係啱啱夠打過一半血
個taskforce plan任仲要我過3次
而家卡住晒做唔到其他taskforce plan任
求問係我組隊打法有問題定係真係未夠戰力打住?

另外啱啱升到15lv
有冇師兄公會仲有位可以入
你全隊空裝? 可以嘅話幫坦上兩件HP,幫DPS上兩件ATK
呢隻boss係striker,用sniper打會多30%傷,ranger會少30%傷,唔知有無關係
練度岩岩好唔夠過都可能係原因,有需要可以試下上啲buff角,例如seoyoon, shinjia
一般嚟講輸出角唔一定係越多越好,幾隻輸出+幾隻buffer有時會令到成個DPS更高
如果係抽抽veronica好定sigma
同你差唔多
多你個1字

140抽
我都係十抽
我黑劵150/150保底個代價實在太高
係抽SSR有運
我黑劵100/150
努力緊150補底
我由中課變左輕微重課全部抵買既package都買左唔好跟
講漏左,入公會可以睇pin果個

btw如果真係卡關,可能要睇下你係實際上係點卡法因為我都唔太記得關野係點
始終卡關有好多種,eg輸出唔夠磨到超時都打唔完、坦唔住隻boss全滅、開場保唔住後排etc 要睇情況調整
值得學習
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞