【I/A/Steam】Counter:Side國際服 (6) 偽一周年活動進行中 送160抽入坑好時機

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
PvP嗰陣 隻Yuna成日俾對面低6~8lv嘅黑徐溶咗
係咪啲裝太廢 定Yuna比黑徐counter??
Yuna比黑徐counter死
黑徐個反轉治療會令到yuna溶左自己
洗完副條仲要裝套裝,心好累,我啱啱先洗完套7244既副條黑裝比黑徐,仲未洗套裝都照用住先
新手玩咗兩日打完主線突然冇咩方向
打咩都唔夠打咁

而家諗住慢慢整架船同埋換下裝
想問下船啲資源係咪都係係dive度換
同埋啲裝點樣過渡去黑白裝好
係咪常用嘅人都要有裝
唔該各位巴打

上面係我比較常用嘅人
咁我見到黑徐應該放邊隻?
之前仲諗住striker對ranger贏硬
黑徐啲槍係sniper嚟,所以如果比佢刷到槍,食埋debuff嘅話yuna基本唔會有得打

無記錯replacer king可以靠buff後普攻清佢啲槍,算係一個counter
但依家嘅黑徐仲算好強勢,唔易對付
粉毛
不過黑徐會走佬兩次
最好解法應該係鬥快推佢去船底
可以用住RAID裝頂住先,RAID裝基本上會多到唔要
啱啱換左Kim Hama, 想問下operator 啲升lv材料點有? 每星期planet point係咪必換?
得1100黑票 應該skip queen等ministra?
sr 係唔係5星後就可以食黎limit break
ching想問多句
黑白裝點有?
我見battle point 有得換
但係我連第1-3頁都未換晒

應該唔會用battle pt換裝住
但又唔知d裝可以點黎
有冇replacer king組隊抄下功課?
粉毛係拎劍嗰隻?
有冇人更新完到依加都勁lag
打challenge 有d關3星都會送黑白裝,其次就係danger close同埋battle point

慢慢玩la,養生驚急唔來FF2P最緊要換battle point既黑票

呢個到底要點樣解先拎到
放隻未滿loyalty既角係dorms度,跟住等72個鐘,隻角就會有個心比你禁
柒左一場guild coop
貪心得濟少帶左幾隻坦奶即刻收皮
打完主線side story啲normal同hard之後就係慢慢清唔同PVE mode,有排你清
一個mode卡關就去搵下其他mode有無未打到嘅關,慢慢嚟啦

一開始基本上跟住task force plan打就差唔多

船嘅話圖紙同果4件料多數靠dive換,亦都可以靠supply op每日3場刷紫箱,同埋world map dispatch揀箱/自選券

一開頭都係以raid裝同一般裝為主,永遠砌set行先,未有黑白裝之前千祈唔好為左高Tier用埋啲垃圾set
所有CD set同ASPD set裝都留起佢先,廢極都有用
一開頭最basic就DPS用雙ATK,support同坦用雙HP/DEF

另外task force plan入面都有幾套T3嘅新手裝(ASPD/CD/HP),果啲可以直接投入實戰使用
任務仲會送一套T5 Replica自選券,揀counter CD先,做晒堆任仲會再送一套Antagonist CD裝
呢兩套算係僅次於黑白裝/T7裝嘅好野嚟,尤其未來有餘力洗嘅話,完全體都有67CD+29地傷 (T6嘅黑裝其實都係72CD 44地傷)

同埋之後慢慢開始會有Spectral裝,呢啲好彩嘅可以做到end game gear,唔好彩都係一套高級啲嘅ATK裝
所以打到shadow palace就點都要打,#1都好過無

黑白裝就主要靠PVP點數換,但唔急,換好左basic啲資源先
DC都有得換,但超耐先換到一把,你當係好長遠嘅野
Challenge有得換+過關都會送,所以又係打到就打,始終每日多一張票,最多可以keep 10張,有多就賣左佢換20pt
啲料可以用經書合出嚟,因為去到中後期經書都係幾千本無地方用,到時可以慢慢craft

不過operator lv唔太重要,佢影響只係船嘅stat,後期先會有比較明顯嘅影響
前期operator有一隻本體係度就ok,更加唔使諗升技/side skill果啲,呢啲係超重課先考慮嘅野

每星期必換係指咩?你唔會每星期儲到3000pt掛
呢個問題比較難答...我自己覺得queen同ministra最好都要有
兩隻都係好多地方用到,尤其end game content兩隻都好常用

真係要揀我自己可能會將ministra排前少少,對自己運氣真係好無信心都可以skip queen嘅...
不過因為保底係繼承,所以就算你all in完queen唔中,都可以當幫ministra儲保底,抽少少都無壞嘅
矛,我都未識玩佢
尤其依家lv太低,想試都係兩下比人秒
前日定琴日好似出左更新話fix左an機lag嘅問題,你睇下有無更新?
因為黑票唔多
最驚係 queen 唔中 ministra又唔中
但保底又唔夠數量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞