【I/A/Steam】Counter:Side國際服 (6) 偽一周年活動進行中 送160抽入坑好時機

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
玩左差唔多一星期 有冇公會收留
不過岩岩入坑資源都仲多,應該都無咩所謂嘅
但呢隻game基本只要你慳住使,skip晒啲唔重要嘅角色pool,常駐角算易抽覺醒另計
佢又成日送免費抽,間唔中又有自選SSR/隨機SSR果啲派,藍票都送得多

比你參考下,我藍票自從8月尾all in完一輪之後就無再用過,完全無課過嘅情況下都多左接近300張
來源包括係dispatch, 商店刷, 任務, 活動送etc
上面有巴打睇緊有無人一齊開公會,你可以上去留個名
我估應該係因為rearm後無左alex原本越少血越高攻同開技加血嘅特性?

所以前半血rearm版仲係撳住嚟打,但原版一落半血就勁左好多
rearm版剩係靠盾反而坦唔住
係我,唔知仲有冇巴打
打左2粒鐘終於打到一場 43% Mod B
好難想像點打53%
依家有150藍票
應唔應該抽sigma 定留返日後抽野?
雖然今日仲有一次機會,但真係打唔郁了...

仲有3日,暫時排15,都係有啲危

如無意外應該都係要打多1000分左右
DC如果短幾日肯定會輕鬆好多...每個禮拜最後2-3日都係最痛苦
我會留
因為女僕真係幾值得抽
留,sigma我覺得更大程度屬於改善遊戲體驗嘅角色,但唔算係key角
反而係當你齊晒key角果陣,隊入面有sigma會令到你打得順好多

而女僕長個不死實在太強,有唔少煩膠關有佢會即刻輕鬆好多
challenge低配隊嘅常客之一
極新手留名
2萬7隨緣
依家睇都有4-5個人,我覺得都可以照開住先睇下收到幾多人?
廢事大家入坑咁耐剩係不斷係度排隊等入會
想問下DC係咪次次都係依2隻?
雙HP定HP+DEF汎用D??
Global暫時有4隻boss輪住出
Nervier, Solli, Mod A同Mod B

應該過多幾個月會出埋Tyrant armor 同sword
再之後會有replacer bishop, knight同塔版king
暫時知道會出到有9隻boss輪住嚟

另外除左boss唔同,每期嘅buff/debuff都有分別
如果唔追求太極限嘅話,兩者生存性上分別唔算大

理論上,雙hp相對泛用少少
因為要果隻角色嘅def介乎某兩個數值之間先會推薦用hp+def,而呢個情況唔算太多,所以一般我見啲人推薦無腦雙hp

具體嘅數字上個post鬱金香巴有貼過,不過我覺得唔使太執著啦
主線未過到第5關
升技定升lv 緊要d?
升lv緊要啲,技嘅話唔係招招都重要
前期升lv個作用會大過升技

升技嘅話4上5個分別會最大,所以開頭通常都會睇下邊招lv5效果最大去決定升邊招
你上面果隊D角色 係咪放落其他DC度都用得??
想跟住黎練
唔係,DC每隻boss嘅打法同流程都唔太一樣
關於練咩角你可以直接參考prydwen個tier list,揀DC個Rating就得

最泛用就千冬、徐芸、夏琳,呢3隻近乎任何boss都可以用,你見我今次直情係兩隊都要用
對於想追前排嘅人嚟講係好值得練兩隻

亦都有啲角只有個別boss岩用,例如我上面Gabriel,周哥,速水呢3隻基本都係Solli專用,其他boss極少會用到

不過留意一樣野,你DC目標打咩rank好影響你點練角
例如因為有high intensity plan存在,想追前排(eg前100)基本好少用到覺醒角(唯一例係沈佳)
但如果你只係想打下前3%之類,呢類限制會明顯細好多,同時都無咩必要升複製人
做會長大概有咩做? 怕有時忙起上黎miss左d admin嘢
我可以幫手開會
我淨係想打得贏隻boss先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞