基拉大和係咪最乞人憎高達主角?

1001 回覆
543 Like 76 Dislike
我冇話唔係必修 但俾人安排你返咩工同冇自由意志中間嘅連結去咗邊
你黎生嚟㗎 人生只有返工
麻沒列太些界㗎啊撚da
佢唔爆seed關我春事
插住喉屌西
基拉: 條命係你架! 唔係佢!
阿雷: !?!?!? (中全彈)
好鬼似黑社會渣渣輝(飛機)
我幫阿公做野,邊個埋黎我打邊個!
飛鳥真 同海頓個個西布頓加變左色既 x3男主角先啦
我就係鍾意奸角
拳頭大就係道理
放人類公敵吉布列上宇宙開鎮魂曲炸平民都冇任何嘅道德責任
咁係背後嘅人問題 個計劃本身問題唔算好大嘅
黃毛之恥
咁好多人都只係作為一個齒輪係社會存在
做足一世都唔知自己為乜 假如可以去發展你自己嘅潛能下做野
自信心都會強少少 當然依啲都係要比人選擇係咪參加依個計劃
成套嘢我覺得團長先係主角
地球人角度睇阿爺根本做得好啱
打士兵真係冇咩道德責任可言
SEED-D收視差+編劇大病,比咗班細嘅揸旗寫落去
然後炒車,飛鳥真同卡嘉蓮個配音好心提下建議,編劇組老屎忽心態嬲鳩
主角即刻變路人,卡嘉蓮戲份cut咗9成,硬推舊主角基拉擔大旗
結果錯漏百出,粉紅頭所有行為冇邏輯/動機可言,角色喺政治世界我行我素,間接反映編劇組夜郎自大心態,監督福田都冇佢地符
事過境遷,觀眾已成年,舊SEED角色形象已變得負面
福田順水推舟,後補人物設定,令到粉紅頭同基拉順理成章變成惡勢力(condom)
咁係奧布“保衛”戰打鳩ZAFT軍 保衛吉布列上宇宙係咪都係冇道德責任
三明只係團長頭馬

如果三明識諗埋,團長收咗工啦
都唔知你up 乜春
打仗講道德你小朋友黎?
打贏左個個就可以講
再反抗議長救返奧布
原本劇情好似真係咁樣 但最後俾福田改咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞