基拉大和係咪最乞人憎高達主角?

1001 回覆
543 Like 76 Dislike
佢係你唔停戰先用武力姐
你地一早停戰傾佢咪唔出自由囉
你出兵想殺人先
就叫好地地雙方大戰
人地打返你,仲可能唔會令你死
純粹打到你肯停手
就叫武力制服
咁似依家俄佬
唔記得莉古絲係唔係有後悔過冇積極介入PLANT?

不過得個16歲 靠阿爸嘅政治遺產都唔知道可以做到幾多 議會又唔係Terminal呢啲心腹組織
得班傻9懶係與眾不同自命清高先會黑基拉
唔好咁作為seed死忠我幾鍾意turn a
uc我朋友好鍾意應該都唔差 但係我冇詳細睇
根本好多人都大殘過但無死 頭先睇返seed 頭幾集都有個卒仔俾穆射斷手但即刻返艦唔洗死 雖然之後嗰集佢都係要死
呢個根本係bug 官方講法係穆既後備頭盔
咁turn A真係UC結局 想拗都好難拗
但商業上Seed 真係好成功
賣到膠就係好高達
劇情財團B都係話之你㗎啦 總之唔好搞到好似Age同鐵血咁散唔到貨就得啦
其實要講bug大把
當初單眼佬都有人問官方點解冇死到
官方: 雖然畫面切換下一秒就爆炸, 但係中間可能隔左十幾分鐘呢

根本自己都解釋唔到
自然人同調整者呢啲已經係種族上既問題 即使係邊個上場都係一個好難拆既死局 正如香港人唔妥大陸人一樣 呢個問題應該都唔會有人解得到

議長推命運計劃係想令自然人都搵到自己適合做咩 間接令自然人無咁易自卑從而減少衝突 但極端既自然人有可能覺得如果參加左命運計劃等於屈服於調整者同埋服從左調整者 所以都唔會參加
唔會發生
唔參加嘅會直接俾鎮魂曲掃死
對比返天人真係太真實
人地一機單挑全世界都冇問題
4子比嗰幾百部舊機圍就郁都冇得郁
基因工程越成熟就只會將個差距越拉越大 因為自然人就係唔妥基因改造
調整者唔係生唔出細路咩
到咗2022年討論基神嘅post都仲上到熱門
答返題 真飛鳥先係最乞人憎嘅高達主角
剎那成熟嗰陣係幾歲
真成長,由我係gundam 依啲on9變到重視機體溝通功能多過好打
先唔講鎮魂曲 因為無時間返睇所以唔記得實際情況

但就算無鎮魂曲兩個種族都會持續有矛盾
無記得4子係俾人圍左超過一日 戰力亦都相差太遠 仲要人地唔係兩方交戰 成件事難打好多 但呢個亦都係老伯希望發生既事
只係出生率低 未去到零

但假若基因工程越成熟既話即係出生率越高 能力值亦都會提高 所以矛盾只會越黎越大 最終自然人都係會俾調整者統治

漫畫版命運打IJ都改到好型
冇記錯嘅話crossrays有用番呢堆台詞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞