基拉大和係咪最乞人憎高達主角?

1001 回覆
543 Like 76 Dislike
反基班友個個都話基魔一路話也咩囉一路打
但係基魔打手打腳唔殺 明明科技解釋有後路有彈出有支援又無視
姐係想基魔也咩囉就停手/趕盡殺絕
停手就打生打死 結局就係一邊死撚哂
趕盡殺絕就係基魔掃場 都係死撚哂

又真係唔明基魔邊嗌邊打有咩衝突喎
基魔ge也咩囉解唔可以殺我D人, 但我可以殺你D人
至少佢也咩囉死既人係少過佢乜都唔做/趕盡殺絕
亦都達到停戰效果 而唔係得把口也咩囉完結果一樣
佢咁寫係有一大班跟風AA狗民意支持
佢地容不下佢地偶像受批評
而賤種福田兩澤又冇骨氣又冇富野咁本事
不過事實之後評價反彈證明佢當初係失敗
佢殺曬對面D人更係可以達到停戰效果ga
即係佢唔落場,就兩邊全軍覆沒, 佢落場也咩囉就剩係對方全軍覆沒, 更係死少D人GA
講緊ge係殺就殺, 打仗就打仗, 唔好係到正氣凜然咁話叫大家停手但係就一個五彩大炮滅殺對家
咁而家個死人個結果係 也咩囉<殺哂/唔參戰
你話知佢打仗落場唱歌跳舞定行醫濟世
佢做既野同佢講既野係乎合咪得
同埋你搞返清楚你滅殺先
佢五彩都係頭手腳
你可以話佢五彩完有人執雞殺人
你可以話佢冇打埋自己人手手腳腳
而唔係話佢咁樣同佢也咩囉有衝突
所以咪比人屌佢偽善同雙重標準
通常D人叫也咩囉係勸交, 等大家唔好打落去,
佢個也咩囉就衝入去殺曬單一方ge人, 再指住條屍叫條屍唔好再打落去
大家笑緊ge係呢個意思
最好笑係福田見人地寫得好過佢又唔gur
我就放長雙眼睇下佢套劇場版會寫成點
條撚樣不嬲賤種
鈴村結婚個時就睇到條死仆街一向都係咁
鈴村而家勁撚到得閒出黎配下音,又有自己公司
老婆又才女,其實都好屈
佢邊有殺人
同埋佢係第三勢力,係兩邊都打
以基魔立場佢邊有自己友前期咪又係奧布軍都照打

咩係死?
總之基魔打個震都有死人啦
佢嘅心態咪同個14碎細路(KO)一樣囉
天真到諗住兩邊一齊打淨打手腳唔殺人
跟住全部人會比佢嘅行為感化然後停止戰爭
佢打手腳係打部載具既手腳
唔好講到佢打人咁
五彩大炮打到人地爆炸都唔叫打人
不過又係, 爆炸還爆炸, 死還死, 兩回事黎
錯撚哂la
要殺既人佢都會殺
而事實上佢個組織又真係打撚到停戰
事實擺係眼前

定係你覺得唔好停戰
將其中一方殺哂合理d?

天真就真係天真
不過都要有勁機同有能力先做得到
人地d機爆手炸腳駕駛倉完全無事嫁
少量例外
好似雷咁

人地真係無死wow
定係你覺基拉d炮
有咒語中左之後實死無生?
姐係我唔係話幫基魔平反
但劇入面一段比人射斷手腳既普通士兵
又肯停戰、佢真係冇講到有死過人
咁你就真係唔好屈佢殺左好多人咁
所以我咪話爆炸同死係兩回事
打手打腳爆炸會死, 或者唔會死都係大家一廂情願ge諗法
根本無可能鳩up話自己不殺, 所以打手打腳對方就一定唔會死
佢只要有出手, 對方如果有人死左就肯定佢係落手殺ge嗰一個

而且邊到有講到明人地真係無死到, 不殺言論一直都只係基拉自己個口到講出黎
咁都冇劇集人物有話佢大量咁殺過人
佢又仲堅持緊不殺嚟出場
又冇敵人投訴
咁你就唔好屈佢殺左好多人咁先嫁
人就一定有殺過,通係都痴線佬級
又唔肯停手個啲
真條初戀就例子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞