基拉大和係咪最乞人憎高達主角?

1001 回覆
543 Like 76 Dislike
痴線佬想滅世講d偏激野
你覺得佢講得岩?

你知唔知基拉點解無還口
唔係道理既問題
而係一個受害者
另一個係世界既頂點

痴線佬本身就有光環加身

基拉而最強調整者身份
個人上係無法否定被害者既痛苦

但佢講守護既世界唔只佢自己
同時代表埋其他人

一個想滅世
一個想救世
真係唔知d人仲想點講對錯
你迫撚埋其他國家搞wow老細
掃街la自然人
總之粉妖做就仆街
議長做就合理可原諒

跟手
恐怖分子/搞亂戰場/黑心/私利

其實議長都樣樣做齊仲做得誇張好多
班友又選擇性失明
世界觀都變埋講經咩

出隻吉姆王
就真係世界和平
同埋點解會話同安心出行撈埋一齊講係因為
你唔參加命運計劃 但你想做醫生 可能你夠資格做 不過你唔參加 你覺得請你定請有推薦嘅做?
同你安心一樣咋嘛 你唔安心出行 就咪撚堂食自願嘅
同埋命運計劃叫你啱做下欄嘢 你又會甘心去做?
同埋呢個世界一定係下欄嘢多 冇可能個個都做到上流職業
姐係點都會有反對聲音
聽落好似共產思想咁美好烏托邦 實際就反烏托邦

公道講句個台仔講數碼暴龍呀 pokemon 00都幾好
但講seed真心荼毒好多人
成套野不論seed 定係seed d, 聯合軍同zaft 都係大仆街,粉紅頭雖然有收埋核動力機/偷情報,但同隨便拎核彈/衛星炮射9人比真係好太多
所有人爛鬥爛
腦已洗
無錯
最大問題係議長個命運計劃根本
就係反人類
到時只會絕對規則既社會
係呀無戰爭
同時都唔會有夢想&未來
班台友踏到粉頭地底泥,抬顯議長既用心良苦。
仲要好多小學雞留言支持
左膠功力好勁
d人話基拉唔埋去
飛鳥有可能[說得]到
基拉心諗: 你再開多炮都唔知死多幾多人
同意啊

利申基拉死忠,但係真點都係CE入面一隻手數得晒嘅ultra ace,有準備嘅情況下贏到基拉唔出奇

而且基拉心態似係盡量做到唔殺就唔殺,但係大天使陷入險境,其實我同意佢嗰陣時去到後期係諗住落殺手
基拉撚知inpulse個倉係邊

所以果下係想殺人架啦
佢地個矛盾係無解決真正方法
只可以互相平衡同暗中打擊d好戰份子

小學雞先會話整個簡單good plan咪好lol
小學雞中意簡單食杯麵
唔駛用腦
又可以覺得自己諗法與別不同
最慘d小學雞以為發現真理
仲周圍唱呢
short鳩哂
團員緊係有份
不過似乎你唔係好識分團長有咩責任
團長就係代表個團 最後決策者 負晒所有責任
所有決定都係唔應該入團員數
對住痴線佬都想講贏佢你都痴撚線
講贏咪即係一齊痴線lol
等陣真係講贏又會話大愛咁都不殺
救世
理得你係Coordinator 定普通人類
由坐上軍用MS果刻就唔係救世(點解刻意用「軍用」廢事拎觀星者又搏)
路人真個妹就係比佢波及,動畫只係無表示有比佢人棍咗嘅機比人執死雞
最後咪用自己嘅武力去令人屈服自己嘅諗法
咪一鳩樣係個獨裁者
古魯謝係真小人白卡又如何?
基魔係一直切切實實掩飾自己行為嘅偽君子
路人真個妹又入佢數
你見到希特拉嘅過諗住點用愛感動佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞