基拉大和係咪最乞人憎高達主角?

1001 回覆
543 Like 76 Dislike
因為交左棒比真本身
拿尼我!
已經宇宙打仗既年代
仲點會係鳩飄
真比人打到部機都冇埋
咪又係冇死
個天要你死無法
鬼叫你參軍
有命走係好彩
死左係正常

你遇到基拉已經係好彩
穆無基魔打咁好打, 一刀斬鳩死你
即死, 唔駛講咩走唔走到

上到戰場要對打你想打邊個?
你係福田會唔會寫死佢先
主角,倖存者偏差
要停火點解唔叫粉毛學macross 7咁唱歌停火?
佢最受歡迎歌姬黎架
點解去到今日仲有講打爆頭手腳=太空飄浮慘過死嘅傻鳩
先吾講基拉吾打主推進器,你可以乖乖地飛翻艦例如決鬥同傳説
再誇張啲救世成部跌埋落海阿斯蘭都係斷隻手包下繃帶,命運同衝擊直情座落月球閂埋機兩條友出嚟睇耶蘇都救得返
反而就係度ff一啲畫面從來都冇表現過嘅嘢,觀星者都話你知駕駛艙入有維生品甚至冬眠裝置啦
種族當然可以溝淡啦,
科索沃已經示範過啦
你講嘅嘢理想度其實同基魔停戰差唔多,
而且根本上係種族戰爭勝方對敗方
清洗時所做嘅嘢
你啱,睇動漫唔能夠用常理去睇
無重又好跌落海又好都唔會有事
倖存者偏差
夠鐘換機姐
咁醒你咪去搵個例子證明自己囉
例子又攞唔到出,又要死雞撐飯蓋,咁咪抵人話你傻鳩囉
咁中年危機嘅阿叔有說服力好多
所以咪話恨死其他高達宇宙嘅兵囉
晌CE打仗只要對手係基拉點都唔會死

杜魯斯同東方師傅睇到咁應該會激到返生
btw
利申討厭基拉,但不殺又唔算咩偽善既就算佢削10個人棍先得一個死唔去,佢都算做左件事好多野本來就唔係100%成功。

而且一個機體會無任何乾糧、維生裝置都幾難

同埋講到打唔贏就破戒,發覺某啲野做唔到就退而求其次都好正常。佢大多數情況都係無敵先叫有得揀。 (佢比真打死就最好)
阿姆羅>議長>基拉>馬沙
高達月經POST
打完仗會打搜戰場或會派人道/非武裝團隊去搜救。我諗基拉唔會癲到見到紅十字旗都開槍掛
隻兵死唔死得去對個戰況根本冇影晌
唔通雙方會因為咁做而停戰咩
隔離AGE KO已經有版你睇玩不殺會有咩後果啦
暗礁宙域堆兵: 我隻渣古冇咁隻手同腳啫, 點知等到死都冇人嚟救我, 唉下世轉生去CE好過
停戰好難講,但要令局部戰場停火應該唔難。好似00既天人介入都略有成效。
如果基魔集團有本事同國力去打殘哂兩邊既軍事力量,咁打到停戰都唔奇
馬沙我放第二,Z時代佢未絕望做嘅嘢都算正路嘅
唔會架,佢哋邏輯就係中一槍部機就shut down冇人救,100%死
正常都諗佢唔會,聖人雞拉
但打仇雙方種族仇恨我就唔知喇
動畫畫出腸我唔知,費事諗多兩諗又變傻鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞