基拉大和係咪最乞人憎高達主角?

1001 回覆
543 Like 76 Dislike
穆連冇太空服都死唔啦
seed嘅宇宙漂流唔會死人
根本係睇佢唔順眼想逼反佢然後鏟除

點知自己個邊嘅ultra aces唔夠打
議長死左粉紅上位咪停戰囉
結果自然人同調整者嘅矛盾一直都冇解決過
seed d奧布其實可以話俾人政變成功 最高元首帶埋心腹私兵流亡海外

然後作為流亡政府要刷威望爭正當性之餘努力避免本土軍人/市民犧牲?
咁多個高達世界 CE都真係其中一個核心問題最難拆嘅死局
種命世界對經濟同政治無講得好詳細,實際執行會唔會又變左上層賺取利益維持統治既工具就好難判斷。
命運計劃雖然強調左基因既重要,但從觀星者劇情入面係火星既情況睇,命運計劃應該一定程度係教育上會因材施教,而唔係有錢人就會有好既教育咁,或者好似做察拉個仔就有好多特權咁。
同埋基因工程成熟可能進一步減少基因既差距。(雖然生育率問題可能都需要一班自然人做奴工)
起碼命運計劃實行得好,真係一個德政
destiny 要補給 係因為唔係用核能
咁起碼係停戰左
佢之後點調停係佢既事
咁有咩天真?
佢地係成功左個開頭喎
咁好嘅提材比福田當偶像劇咁寫根本係浪費哂
我記得係用核能wo

但係真chur電太勁 叉電速度唔夠消耗快
議長同馬沙一樣 (而且同一cv)
都係有實力但極為幼稚既理想主義者,議長好少少既佢既最大動機係人類進步、但馬沙雖然空有理想,但一有機會同阿姆羅打就乜都唔理。
議長起碼會乖乖咁鎮守後方
咪共產主義實行得好呢個世界係一個烏托邦囉
諗啲政策完全唔考慮人性
前期基拉同阿姆羅都好似,後期都變左頂尖機師。
但一個變左中二病,一個就好似中年危機既阿叔
如果個世界係有實行命運計劃既條件,兩班人一早唔會打生打死
馬沙諗住全世界都變新人類就無仗,兩個都一樣咁on9。
還返哩幕俾我
型到呢
強行用武力去維持和平
粉紅同議長嘅目標根本冇分別
只係一個用命運計劃做做假象+地圖炮威嚇
另一個用基拉+freedom五彩大炮直接威嚇
命運計畫係冇得翻身wor

基拉+自由更加似莉古絲用嚟和談嘅籌碼同埋底氣
係冇咁安穩,但係冇fix死每個人嘅未來
唔係話因為部機未調整好咩
Neutron Jammer 係設定上係即刻將核裂變停曬
因為呢個CLS設定 基拉一熄canceller就唔會核爆
咁得把口咪變真正既左膠囉
電腦大爆好似係隻艦拆出嚟個嚿
然後PS裝甲抗物比實體劍連盾拮穿

所以都係算啦CE啲嘢 偶像劇嚟啫 不要再打啦
無限資源就可以無限LOOP姐
講真粉魔派基拉打到兩邊生產/維修追唔上損耗都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞