基拉大和係咪最乞人憎高達主角?

1001 回覆
543 Like 76 Dislike
其實基拉同真前期冇乜正面衝突
後期都冇乜單對單
唯一一場係奧布攻防戰
空手接白刃再打到真冇電返去補給
再返嚟已經係2v1
兩次都贏經驗啦仲要有腳刀陰番人地轉頭
片?
會唔會有得選擇佢唔出手由得大家打落去,會唔會有個情況有一家贏緊對面無啦啦比你一炮打埋黎,之後要賭自己好彩唔會死
你唔想殺人咪唔好出手囉基拉大和大人
我記得有整片人串議長
整部無劍機俾我唔開心
先轉投粉魔陣型
0083比佢美化自護到呢
其實兩邊都打好公平你唔想死嘅就唔好上場啦
打得仗做得軍人就有死嘅覺悟架啦
其實基拉阿斯蘭真三個我自己腦補就能力咁上下
但係會因為心境環境fluctuate

真去到對IJ嘅時候自己心態崩潰點贏
另一面贏緊,姐係佢對面已經確認死左好多人
基魔介入 有可能死少好多人
咁點解唔可以介入?
死左好多人都衰唔過可能唔使死好多人?
你明唔明自己講緊咩其實
個故仔就係設計基魔要入介入戰場
令戰場唔使死咁多人
你就叫基魔可唔可以唔好介入
啲人死梗變到可能唔使死
假設a同b係敵對 點都會有一邊一定要死 但基拉出場就令到兩邊都唔一定死

你悲觀啲諗咪兩個都會死 但其實可以兩個都唔會死 再加上部機本身都有維生系統 會唔會好似你講到無左手腳就會死咁兒嬉
仲有秘錄
連邦d兵爛仔流氓咁
阿斯蘭一定係
佢成套前中段迷惘到冇爆過SEED
https://www.youtube.com/watch?v=U-2qgVCR6bs
SF 同 Destiny 1打1就得呢場,打到destiny返去補給,之後都係2打2
freedom更加唔洗講,得被人捅爆嗰集係輸
想問返巴打點得出基拉用freedom定SF係無一場戰鬥係打得贏飛鳥真
佢覺得死係基魔手上係光榮黎,所以係咪都會入佢數
臨爆之前基拉熄左(雖然現實上無可能),高清重製版有交代,如果唔係一早全劇終
核爐爆炸唔單止基拉死,連真飛鳥都會炸死,咁仲點做落去
天人將自己變成全民公敵令三大國團結起嚟
粉紅同基拉有咁嘅覺悟我絕對支持架
都話明基魔係兩邊都打
佢係要講有人執雞
其實sf有一下已經贏左 只係佢選擇開實彈
條友淨係識醜化連邦
基拉本身不殺就係弱點.
飛鳥真impulse 果時已經知道點同基拉打.
唔排除真係有人會執雞既 始終基拉都係得自己一個 未必打得切 但正常邊有人咁得閒去執雞 眼前有個勁到咁既敵人你仲要分心過去執雞既話咪只係變到自己都俾人打
不如你睇翻IJ 打命運先.睇下咩叫贏.
origin又係咁
呢個又係賤種黎
兩邊唔死聽日又再換過部機再打過囉
不斷咁打柒兩邊咁就可以解決根本問題咩
其實CE核爐有冇話係高度濃縮定係點
現實軍用核反應堆應該都做唔到核爆

但係Angel Down作戰 畫面個爆炸規模大到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞