基拉大和係咪最乞人憎高達主角?

1001 回覆
543 Like 76 Dislike
奧布紫毛啊
支那DNA都係鐘意出賣自由意圖換取穩定既制度
seed果時,隊死閃電果時可能都仲有所謂不殺原則,去到seed D,壓住人地打就爆手手腳腳”不殺”,打毀滅同脈衝覺得有威脅手咪野野隊心口,可憐嘅真飛鳥同stellar。條友偽君子到爆,又要食女又要企道德高地
點解正苦會知你番咩工
因為已經有哂大數據分析哂你DNA你既性格政治傾向

果然支那DNA既人都係鐘意1984老大哥正在凝視著你既「穩定」生活
講到底卡嘉蓮根本就唔應該打ZAFT
明明係自己國家理虧 上至下包庇恐怖分子
ZAFT仁至義盡做晒最後通牒先逼不得意出兵
你亂入就一嚟打咗ZAFT先
你講返ZAFT係destiny入面幾時侵略過第二個國家
一直都係打理法呢啲反恐戰爭 做維和任務
幫埋歐亞聯邦守柏林
總之ZAFT一定係搵藉口侵略奧布
事後人哋因為咁差啲滅國都厚面皮到當無事發生

你講到主權咁神聖不可侵犯呀嘛 咁你係平民定當權者有分別咩 而家美軍侵犯香港主權喎 美軍入城就賴死唔走變美國附庸㗎啦 你咁重視主權當然唔可以俾美軍入城
毁滅佢係隊心口炮唔係駕駛艙
同埋佢係為咗救真個死傻仔
救完人俾人反咬
我覺得係解放軍侵犯香港主權多過美軍喎
點解你會覺得係美軍侵犯主權架
呢條台仔講親Seed都係on9
明明成場戰一開始有3個勢力你就將紫毛嘅錯賴落粉毛嗰班到
用返W嘅世界觀最易明,你無足夠嘅力量做後盾,撚有人理你up咩鳩
如果基拉生係香港一定係

第一屌到毒撚既偶像女神
第二戴帽比毒撚
第三重要打撚柒埋個毒撚
第四成功靠父幹 唔係靠自己
第五用外掛核能機 唔係用村雨、迷惘
第六未諗到⋯

是但一樣都夠連登仔開po講一世,詳見遊學修、MC
根據權力尋租理論,當你為當權者開咗呢個先例,只會路徑依賴,演變成極權。所有極權開初都講得好美好
ZAFT 唔係見佢飛走先撤退,係旗艦都俾人打爆,兩架皇牌機都就快收皮先撒退

前線軍人可能係真係想捉人,但議長係想滅國
你哋根本有個錯誤前提係唔俾ZAFT入城
你哋一開頭就有個錯誤嘅assumption ZAFT係侵略者
ZAFT係Destiny 從來冇侵略過其他國家
卡嘉蓮有返權之後根本就應該叫奧布停火俾ZAFT入嚟兩邊一齊搵吉布列
就算退一萬步ZAFT真係有侵略野心 最後賴死唔走“喪權辱國”
都係奧布要負當初接收吉布列嘅責任
當初卡嘉蓮on9做成權力真空
當初軍方知情但不作為
你以為唔使付出代價呀
就算唔計未發生嘅鎮魂曲射PLANT
柏林大屠殺死嘅歐亞聯邦平民 ZAFT軍人嘅呢筆數都要有份計落奧布度啦
同埋唔好以為卡加蓮攞返權就可以當粉筆字抹咗去啦
成個奧布都有份包庇㗎
原來係on9 再見
設定上仲有調整者同自然人,命運計畫基本上就係調整者統治自然人。再加埋基因調整技術,想像到會變成出世前已經被決定成世人要做d咩

設定上調整者仲有生育率不足既問題,zaft已經 禁止生唔到既情侶結婚(議長就係咁同艦長分開),命運計畫隨時連你同咩人結婚都出世前整定
我一直都係話粉毛班人錯就錯在繼續做紫毛做緊嘅嘢 就係繼續加大個戰爭阻住ZAFT捉吉布列
到時zaft 軍隊借d意搞大屠殺,再教育營之類,你係咪又會話卡嘉蓮on9咁都信zaft

同埋用你呢個logic ,推衛星落地球既都係zaft 既人,都係zaft 既派系,仲有議長默許

之後仲有用大炮直接打落大西洋聯邦首都
咁樣又唔計?
咁計zaft仲係唔係你口中咁正義
其實佢哋冇做紫毛嘅嘢
我唔覺奧布都搵唔到zaft會搵到
阻止zaft 進攻,保護平民重要過捉一個人啦。當時奧布平民仲未去避難。吉布列當時都走投無路先去奧布,冇上帝視覺鬼知佢收埋左支大炮咩。
大天使號幫手一齊阻止destroy, 議長就p走哂,之後借d意想打沉大天使號,zaft 對奧布既敵意其實都好明顯,唔關吉布列事
而家係大部分奧布人頂住ZAFT 小部分人搵吉布列
所以搵唔到
如果卡嘉蓮冇一意孤行要“捍衛主權”
兩邊一齊搵個效率咪高唔知幾多陪囉
兩邊一齊搵
你叫真唔好發癲先啦咁

黑人憎 食左全劇最正性感大波妹
你不如話露娜身為紅衣精英咁都打唔中好過啦,停得戰再等zaft 入來,人地晨早飛走左。搵人唔一定係人多效率高,兩班冇信任既人都可以係人多手腳亂。連打緊都被佢搵到空位飛走,好難想像停左戰佢反而飛唔走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞