基拉大和係咪最乞人憎高達主角?

1001 回覆
543 Like 76 Dislike
一個有條女(實際係政治狂人又咩機都偷/整到俾你)同成個奧布照住
一個被軟禁10年仲要明明係英雄但存在被淡化(聯邦驚NT)
有咩計
掉低哈曼走咗去搞到新自護崛起喎
自稱中立嘅廢物屋gogogo
呢d死症除左00示範左用超級勁既第三勢力先逼到人類暫時性團結 其他uc年代都係地球聯幫獨大最尾變腐敗

00去到最尾都有變革者vs普通人
係seed個講故仔手法好撚離奇講到不明不白 解決唔到咪解決唔到 中間寫好d得唔得
佢呢段歷史到底官方係跟套漫畫定係點?如果跟漫畫咁佢走真係好合理
假設你啱 普通士兵死唔死都對戰況冇影響 咁點解仲要殺曬佢哋
劇本因為監督私怨左改右改啊嘛
但seed d就係真係停戰
基拉係入面又冇比人屌佢屠殺
但硬係觀眾腦補佢屠殺
CE系列齋睇seed,觀星同seed d頭十幾集就算,其他嗰啲當平行世界
當年粉毛贏一定係基拉殺曬啲兵
粉毛:連合札多已無可用之兵

一定係咁
留意返印象中高達首次出現削人棍就係W Ew五子5對250,仲要打到彈盡糧絕嗰要多洛華諗如果可以殺人一早就搞掂咗,不過就係佢哋嘅高尚情操先激起後面人民意識到守護和平自己都有責任先出嚟示威

同埋關東方不敗咩事,東方老師明係係Gundam Fight 當中見識到人類到大自然嘅破壞同自私,所以先想透過惡魔高達清洗人類,令地球回復生機,仲要最後都俾徒弟點醒人類都係大自然嘅一部分。明明G嘅核心思想係環保多於反戰

係,杜魯斯認為戰爭係人類嘅本質,戰爭會人類帶嚟進步,而冇傷亡嘅戰爭係毫無意義。但係去到後期佢都明白自己嘅諗法吾再受民眾認同,先樂意犧牲自己成就摰友個妹嘅完全和平主義,夾埋一齊搞場大龍鳳,順便死係自己嘅理解者手上,因為冇戰爭嘅世界佢唔想,亦唔需要佢。
堆兵會因為死唔去而dom低武器咩

crossbone入面西布頓冇殺堆兵仲送埋佢地返木星添
結果一堆兵比上級命令渣住冇修補過嘅機返嚟覆桌
一堆兵比木星當眾處決

丫屌又唔記得crossbone唔係CE
其實最後宇宙鯨魚係咩嚟
咁係木星班高層仆街啫唔係西布頓仆街喎,咁都有得怪番轉頭
你係咪好似維京人咁一定要人光榮戰死嚟入英靈殿先叫合理
呢啲真係各個地方都唔同架啵蘇聯同中共被俘回國都無好下場,但美國唔蘇聯會一樣?
對待俘虜同敵國傷兵態度又唔同,中共會優待俘虜,美國會虐俘、蝗軍會就地處決

同埋如果下下都有人搞事棍阻止到戰爭,令雙方都達唔到任何軍事目的,咁打落去既動機會少左。或者長期膠著會令國內厭戰

不過好似手段惡毒啲,將機師打斷手腳應該更易觸發國厭戰
二戰機師落海都有人搵有人救,
去到太空時代反而無人搵無人救
師傅名句喎
唔會令人覺得痛同死亡嘅gundam fight只係一場遊戲, 根本唔會令人反思自己嘅所作所為有幾咁恐怖

睇到基拉上戰場當gundam fight咁玩仲唔激到返生咩, 唔想殺人妄想會停止到戰爭
已經食用日期唔算女
因為佢d歌無特殊能力

認真????
用gundam fight嚟比基拉行為
作品都唔同唔怪得你肯定部機隻手冇左就死硬
你用左第二部作品嚟代入基拉
基拉最後就係停止左佢個陣既戰爭
咩妄想係已經發生左

パトリック‧コーラサワー:我同高達對戰7次以上,獲得不死身稱號,頌係太空漂流過,都唔洗死,你條on9仔扮睇我唔到?
佢話無人救就無人救
話人地執雞就執雞
話死就死
由佢個傻鳩亂up la
你唔會夠佢講
棄已放
基拉唔殺仲有大把人殺
佢講到場戰爭無人死咁
btw佢個龍門周圍搬
佢咁做係特登show比托比亞睇對家唔會因為你不殺嘅行為天真到會停戰, 無論士兵同指揮官都係咁
咁人地個故仔真係停左戰嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞