基拉大和係咪最乞人憎高達主角?

1001 回覆
543 Like 76 Dislike
但係keep自由一部機就有起碼十幾部機個作戰能力
的式旅行裝方便收藏適合各種隱居
仲可以慳返機票錢
其實咁嘅settinf反而令我更加鍾意佢
你啲眼光可唔可以唔好咁狹窄,講到大天使眾一直針住議長嚟打,實際上除咗扎多主動撩交打嗰兩場基拉一直係兩邊都打
點解大結局係針對議長啊,係因為藍色地球條友已經俾你隊死咗喇嘛,咪得番你一條痴線佬囉
同埋整隊兵出嚟點解要指明淨係可以打一個人,邊個打擾和平咪打邊個囉,依家係議長拎住支鎮魂曲威脅全世界join命運計劃啊嘛,咪打你囉
其實你知唔知咩叫預防呀
晌人地計劃完出手之前主動出擊收人皮呀

議長搞左命運計劃出嚟
跟住話唔知佢真係會做呢啲野出嚟
再等佢開地圖炮死左幾廿萬人之後先吹雞收人皮
咁撚樣叫做防? 仆街啦去
咁防唔一定防得足嫁嘛
你係上帝視覺睇劇啫,入面班角色唔係呀嘛
你唔講人地撚知你有個濕鳩計劃咩,同埋坦白講你得個計劃冇支炮人地都未必理你,畢竟當時嘅當務之急係重整奧布,但係依家係有人反對你就一炮車埋去,咁先焗打渣嘛
但佢條女死咗
你俾部自由我再講
樓上班友咪一樣用上帝角度去睇
大家都係睇餸食飯
無啦啦吹到有哂準備防議長做仆街野都唔知做乜9
CE世界對ching黎講太難理解,不如你都係返去UC啦
因為真係有做嘢防仆街,差在嗰個未必係議長啫,如果唔係IJ同SF點咁短時間就整到出嚟
所以唔好深究點解單眼佬同子安武人冇死到
因為根本解釋唔到
單眼佬都話有條女擋到下都算
子安真係當人吸血鬼咩
唔算短
之後官方d 後補設定 IJ SF 同3架大魔都係seed完左之後就開始整
所以粉紅同基魔其實都預左會再打仗
穆·拉·Dio•布拉加
擋槍嗰陣戴咗面具(有寶石),靠高能量陽電子炮進化成完美人類
會唔會原本部不知火曉都係卡嘉蓮揸
學lockoff話齋, CE班友禁幾個制就可以輕鬆做到嘅野點解我地00班友做唔到
㩒咩制呀?核平呀?
有屁你就放la
講d唔講d

CE個設定就係自然人同調整者一定有矛盾
而個矛盾係無簡單辦法解決

而有個痴線佬就諗既然解決唔到問題
就用個社會方式解決d提出問題既人
呢個就係命運計劃
我嘅意思係如果好似樓上條友話拉克絲一眾係見到議長搞事先開始招兵買馬,邊有可能咁快就整到兩部機出嚟
不過whatever 啦,seed嗰追加設定一向係幫福田抆屎多過補完世界觀
所以我一向對seed d都係覺得係Bandai 同福田搞死自己,對啲角色冇咩感覺
反而我幾鍾意seed嘅基拉,覺得佢個角色幾立體,充滿青少年嘅各種掙扎同任性,反而去到seed d就變咗長期聖人mode,破壞咗個角色
有少少掛住嗰個識得喊嘅基拉
其實00劇場版嗰4部機咪仲誇張過seed4巨頭,只不過係數目極多嘅ELS先做到個絕望感出嚟
如果對手係一,二百部GN-14,我諗個畫面同seed d都差唔多
同埋會臉紅
射到雙方全部返航
冇搜救部隊由得你係無重狀態下鳩飄
咁樣叫不殺
你冇人救你死係唔好彩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞