基拉大和係咪最乞人憎高達主角?

1001 回覆
543 Like 76 Dislike
咪就係講緊粉毛班人第一時間唔係想捉吉布列先 而係要阻住ZAFT捉吉布列
都係個句你OK咪OK
總之主權神聖不可侵犯 國家包庇恐怖分子導致數以千百萬無辜平民死亡 PLANT差啲滅國
只要話國內派系轉咗就可以當粉筆字抹咗去
睇你唔順眼再打多你一鑊
我拳頭夠大 啲女夠正 部機夠型 就係正義之師
個條約係扎多同地球聯合簽關莉古絲咩事,更何況莉古絲由偷自由開始到seed d 50集都應該係扎多嗰邊通緝犯嚟,點蒲頭
加美尤依個名咁似女人名既
人哋係阻止你侵略奧布
奧布自己內部搵緊點解要放你入嚟
防衛自己國土俾你講到罪大惡極咁
吉布列飛走嗰陣村雨有冇阻住衝擊啊
quote小説原文係寫斬腰,冇寫要殺真 殺心係台仔自己腦補入去
+脈衝駕駛倉都唔係腰
機械人+偶像劇嚟講好成功喎
啲機型 歌又好聽 紅足咁多年
冇佢賺咁多錢點有經費整後面00嗰啲
劇情係鳩下鳩下咁唔鐘意都正常
但係憎到講足咁多年會唔會太好笑
GP03抄流星
仲有班FANS周圍同人講雞神天下無敵
宣揚AA個套19精神
基本上得撚罪晒全高達派別
仲有連聲優都搞埋一份
個班友係小學雞當年真係共識黎
再舉一例
gundamseedhongkong
如果係高登老屎忽一定知咩黎
當年班小學雞搞到高登仔出征
竟然今日有人唔知點解雞神咁黑人憎
我只可以話
偽善, 又派帽
以為削人棍係救人, 但實則部機跌左落海都係自生自滅, 跌落地面既分分鐘成部機爆最後都係死
根本一開頭ZAFT都冇入奧布
即使證據確鑿 時間緊逼都做足最後嘅外交手段
一係交人 一係入奧布捉人
奧布一開頭就唔應該打呢場仗
班知情嘅軍佬選擇就係由得紫毛鳩噏
總之我淨係收order保家衛國

而粉毛同卡嘉蓮嚟到就繼續一錯再錯
令情況更加混亂 吉布列就襯亂走上宇宙
總之一定唔係粉毛班人嘅問題
咁而家粉毛班人同奧布係咪做到兩件事先
仲有你睇返啦 當時吉布列身邊嘅人係著住奧布軍服㗎 架穿梭機上質量加速器係奧布嘅人安排㗎
俾人殺嗰兩個都係奧布軍服
淨係記得 摸 也咩囉
你要怪都應該怪紫毛
係要屈到粉毛班人有份
議長當時想打鳩奧布好耐
捉人只係借口
佢要推命運計劃一定要打殘zaft 以外所有勢力
以當時聯合軍全面收皮既情況,奧布係命運計畫最大變數
吉布列飛走之後議長都不滿前線決定停戰
只係莉古絲上電視先,先逼住停手
所以奧布守衛戰無法避免
唔係上帝視覺去睇
大天使號當時做法其實冇咩大問題
最多都係捉人不力

基拉陣營唔係完美聖人 但zaft 議長一定更仆街
成個seed d 劇情基本上都係佢暗中推動/默許
就係為左個命運計畫
最後啲人棍因為zeft戰敗係宇宙到冇人理
冇水冇野食冇氧氣 慘過比人一槍打死
你對ZAFT從根本上有認知嘅錯誤
ZAFT從來唔係侵略軍
一開頭行動之前已經講明呢個軍事行動係針對吉布列 要減低平民嘅collateral damage
ZAFT軍嘅旗艦艦長光榮戰死之前嘅遺言就係唔可以俾吉布列走甩
有呢個崇高精神嘅英雄確確實實被粉毛班人殺嘅
如果ZAFT係侵略軍 搵吉布列只係藉口
吉布列飛走ZAFT都唔需要撤兵

當企係卡嘉蓮角度諗
明明自己都知係奧布理虧 由上至下咁包藏理法同吉布列
都係要死撐住個主權 唔可以俾ZAFT軍入
睇返當時嘅世界 ZAFT一直都係維持緊世界和平
係柏林損兵折將阻止毀滅高達屠殺平民係咪又係ZAFT侵略歐亞聯邦嘅藉口呀

咁如果有日美軍來了你係咪都要幫解放軍同三萬黑驚捍衛香港主權打柒啲美軍呀
脈衝駕駛倉咪就喺腰
我係紫毛一定多謝粉毛一派首先制造奧布權力真空等自己多個地方走
再多謝粉毛搞亂個戰場等自己有機會走 上到宇宙臨死前都開到鎮魂曲拉大量調整者一齊死
Zaft攻嘅時候卡嘉蓮仲未拎返權架喎
到拎返嘅時候已經亂七八糟
叫人去幫手搵算係咁啦嘩?
仲有吉布列飛走
Zaft進攻嘅籍口都冇,仲留喺奧布俾人剝光豬?

最後你個比喻完全唔掂
我又唔係當權者
美軍又唔係同我敵對
咁即係點? 宜家又唔怪基拉唔捉人?
宜家你提出既係基拉 點樣影響情勢
基拉中途加入 講返射第一炮前 zaft 點樣做足外交野有咩關係?
再講劇情係
前段外交手段-> 奧布本土受襲 (寫明死基佬官邸) -> 卡加蓮想出擊-> 紫毛入指標中心 ->你所講既軍官打份工-> 曉出場一陣就斷手 ->突自登場 (先去大天使號 放底條女) -> 救卡加連 -> 卡加連落機入指揮中心

有咩前題係"一開始" 就入?
如果一開始 "自古以來"
zaft就駐左兵係奧布 咁就唔係戰爭 係叛亂,反抗統治者啦
宜家你又走去提返 "呢場仗一開始" 未射第一炮前 做足外交手段

如果你要講到基拉 比人筒完死唔去 而落地搞屎棍
屌啦星 咁你不如怪基拉係粒精子個時

不如你講下你理想既基拉 係個一場戰爭 出現既一刻佢應該點做
我想睇下如何不放一兵一卒入城 同時手捉紫毛
呢張圖根本就係幫女仔地鐵捉色狼然後拍拖做愛嗰篇潮文嘅圖嚟
仲要參加議長個計劃 諗住重新做人
你老母又要炒煱我
跟本瞄住我黎打
你啊自然人掃街啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞