基拉大和係咪最乞人憎高達主角?

1001 回覆
543 Like 76 Dislike
今西
打艦嘅引擎爆炸都應該殺咗啲,seed d用流星攻擊彌賽亞啲總部士兵都係

話說基拉真係有話過自己不殺咩感覺佢其實純粹可免則免,亦都冇大大聲聲宣告
智慧女神俾佢射陽電子炮嗰陣死咗一堆人
基魔係話唔想再殺人,唔係唔會再殺人
你有無睇套野嫁
射手真係淨係爆手
射腳就真係淨係爆腳
機體d獨立性做得好好
爆炸真係唔會死
好多次都有埋俾人射手射腳,射武器班友個畫面
駕駛艙完全無事,係覺得好驚訝only

同埋基拉無不殺
只係可以唔殺就唔殺
事實上打人艦/要塞個陣佢都殺左唔少人
你估佢唔知?
佢自己本身就係被迫上戰場
本身又唔中意殺人
有勁機,本身又係最勁調整者
幾樣野夾埋先玩到盡量不殺放人走
五彩大炮一下爆一堆機, 真係可以打包單話全部人都無死到? 咁死左叫好彩, 定係無死叫好彩
咁如果真係有人因為呢一下而死, 咁基拉所講ge堅持不殺仲成唔成立
又要出手又要話自己不殺, 同又要做雞又要拎貞節牌坊有咩分別
無人話唔比基拉出手, 但出手就唔好話自己可以肯定所有人唔死, 死係佢手上ge人唔多咩依家
感化人地停戰
同打到人地冇哂戰力而停戰係兩樣野嚟喎
如果齋嗌唔好打然後打到人地訓低就可以得到和平嘅
咁W班友同天人咁辛苦搞咁多野把撚
應該只係可免則免級數
我冇話冇人死
係冇大量咁殺
咁依個係故事設定問題
就係講唔停
先要打到你停
人地邊有肯定人地無死
只係俾個機會人地可能唔駛死

捐50蚊俾你
屌你捐夠5舊水la
夠我買煙定買酒呀?

邊到有講佢不殺?

佢係講唔想殺,唔係唔會殺
夾硬屈人不殺再話人偽善
想問下基拉除咗對住啲大殺傷力武器,例如核彈,創世或者毀滅嗰啲,有幾時係一邊嗌也咩囉一邊打
如果係可免則免前提嘅話我覺得都成立?

假設作戰目標係破壞對方作戰能力,可以100%殺曬,可以盡量不殺但係都係有零星意外死咗,基拉應該會揀後者咁?
所以手就出左, 你死唔死聽天由命唔會關我基拉大和事係唔係咁解
人地可能打緊仗有得活命返去點知你也咩囉一野打埋黎, 我仲要希望自己唔會死, 然後你係到同我講比多個你唔死ge機會
基拉打手
粉魔出聲收個尾彩
主戰派班痴線佬唔死場仗打唔完
所以殺人係必須
屈得就屈係佢地常見招數來
有可能死就講到一定會死
點解唔殺埋佢
咁既年代同科技
部機斷左隻腳就冇補命系統
上面已經有一個
你仲打就真係唔方有命返去la
d卒機炮灰來
俾你撤退你唔撤
你想死都無法

你諗下普通人對3小強同對基拉
打完邊個有命機會大d
唔好講心情同感覺
講最後結果就得
屌天人咪又係口講溝通然後係咁打
Seed-D 成個故事最on9,根本就係議長.
當住阿斯蘭面話命運係最強機體,突登為左飛鳥真而設。係你面前話你條靚最撚勁,比最好既機體佢,大佬.點忍丫.阿斯蘭翻到屋企即刻變節。

結果,阿斯蘭IJ見一次命運,秒一次命運。
基拉用freedom定SF係無一場戰鬥係打得贏飛鳥真.
而阿斯蘭同飛鳥真打2次,命運都係被秒殺.

如果當初話命運係為阿斯蘭而設,結局一定唔係咁。
即係同一情況你係對住部自由高達
你就寧願佢直接收你皮好過打你部機嘅手手腳腳?
sf幾時打唔贏路人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞