買電視機 / 換電視機 集中討論區 (107)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
睇光度 色彩
同是天涯淪落人
迪路BB未中,屋企幾乎係無菌空間,希望可以keep到唔中。。。
即係話我唔乾淨啦
紅橙黃會分得更細緻,而且細節更多,呢樣WOLED做唔到

另外綠色都會更純更鮮豔,情況同紅色一樣,不過未必有紅色分別咁大
迪路BB啲潔癖除咗幫到我工作外其他方面都唔係一件好事
get well soon
準備決定二揀一
Q800 or Q600?

我等梳化到左,電視同Q600砌好哂再諗,而家幻想唔到反正9200後加價錢差唔多

你電視係邊款?
我會用盡量"比較接近自然"既觀感去睇, 其實本身lcd或者oled今時今日都唔差阿
我都係諗住擺好晒其他嘢再決定擺唔擺後置。
會試下q800 5.1.2效果同q600 3.1.2爭幾遠。

如果q800 side firing speaker唔明顯,就q600

我廳電視用a80k.
巴打收左樓未?
CX 都咁快換
我都建議65
今年65 開始係理性消費範圍內既價就有
7年前一部65 OLED 要成 6萬幾
保重
休息多啲
裝修都唔一次諗埋個後置點擺?
尺寸重要過是唔是oled
加多十吋差好多
我估呢位巴打係裝修期間先想加soundbar
我覺得OLED / mini LED 可以因呎吋價錢嚟揀岩自己價位 唔太需要供頂 反正年年都跟住減價同出新野
但舊式LED 就唔好啦 因為真係影響到睇戲體驗
後置 唔買喇叭架楝係地 可以考慮 ikea 四方一塊細層板上牆放兩邊 , 駁到電線就得
https://www.ikea.com.hk/en/products/sideboards/wall-shelves/lack-art-30282178?gclid=Cj0KCQjw9ZGYBhCEARIsAEUXITVaZ9UOQuK8U_8wwUdauIbY0LCLOe8A6KY-d-eGpHSoL_-HoxOYeo8aAhALEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
30x26
仲有白色 唔覺眼
未到最後一刻唔好放棄
唔夠大可以坐近少少
但畫質補唔返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞