買電視機 / 換電視機 集中討論區 (107)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
19xxx
10吋都爭成八千
唔該你step bro
唔好意思巴打,55寸
budget 可以去到15k 左右
83睇係睇一個鐘多啲
Sony XR-55X90K 行貨
$138XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 48分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統, 多APP
6. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
9. 光度870nits, 最高970nits
10. 日本製
11. 2x高音喇叭, 2x全音域喇叭
12. 支援ACOUSTIC CENTER SYNC

以下OLED就要小心D使用

Sony XR-55A80J 行貨
$144XX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限∞, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度600nits, 最高750nits
9. 支援ACOUSTIC CENTER SYNC
10. 2喇叭, 共20W輸出, 2個低音喇叭, 共10W輸出

Panasonic TH-55JZ1000H 行貨
$132XX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限∞, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR10+ Adaptive
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. My Home Screen 6.0 OS
5. HCX PRO AI 影像處理器
6. HDMI 2.1x2 支援 4K120, VRR, ALLM, HDMI2.0x2支援ALLM
7. 支援USB HDD 錄影
8. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
9. 5年保養
15K其實好少,應該冇OLED你揀,SONY嘅X系列X80K-X90K行貨都可以(最高規格係X90K),而家做SONY會員可以平多千幾銀
係喎有上年Panasonic OLED揀喎
meme oled 7000有找 夠買兩部
飲緊啖奶茶即刻喺鼻哥窿噴返出嚟本post meme真係依然威力驚人
我老媽也中招了
咩係meme?
不過你明明呢幾日分開咗架喎。。。可能你哋感染咗舊版嗰隻潛伏期長啲嘅病毒

有冇人照顧佢呀?
過左黎住
Sk*w*rt*
$6999
惟有係咁啦,反正都中咗

因為唔知會唔會引發肺炎氣管炎嗰啲,雖然天氣好熱但係都要小心老人家唔好冷親,沖完涼檢查下佢有冇抹乾身抹乾頭髮嗰啲
唔止面板,仲有喇叭,全部嘢都勁,最勁係中國牌子中國製造
咁勁
快啲買啦佢話個喇叭勁到連soundbar都唔使買
不了唔夠資格用中國品牌
我之前喇叭都係用慢步者
我而家用緊就快換左佢
買咗meme,連漫步者都可以慳返
我換左了
換左乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞