買電視機 / 換電視機 集中討論區 (107)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
諗緊Lg c2 定 sony a90j
行貨Sony, 因為保養服務好

水貨LG, 因為又平又光又靚
但想問下如果買LG有冇方法cal到同sony隻色一樣
你直接買Sony
我就係覺得LG隻色係差啲 但佢個性能又勁好多
你比幾千蚊搵專業人士cal
65 oled 唔限budget有咩推介
Sony XR-65A95K 行貨
$459XX
1. 120hz 超極廣色域 OLED PANEL, 對比度無限∞, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度950nits
9. 日本製
10. 支援ACOUSTIC CENTER SYNC
11. 2喇叭, 共40W輸出, 2個低音喇叭, 共20W輸出
a95k for sure
好過C2? 上一部用緊CX
原來48 c2水仲貴過55c2水
我又唔記得咗要打機
SONY隻色唔係cal出嚟,係運算出嚟,所以色準同靚係完全無關,十個cal師傅十個都會同你講cal完啲客都會覺得畫面差咗
A95K完全唔同grade喎
Lg c2定3叔S95B?
a95k
S95B冇行
唔限budget = AxxK
想問問,LG C2 條電源線係咪係電視後面直出架?驚條暗槽走唔到個插頭落電視櫃後。。另外條線有幾長左右?
巴打買唔買後置9500喇叭?
大撚獲
今日專登抽時間去旺角朗豪坊睇A95K
坐定定睇左半粒鐘,睇唔出好大分別......
眼殘...
反而想買次一級但加大到65吋
咁即係唔好買spyder? 雖然我都唔捨得買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞