買電視機 / 換電視機 集中討論區 (107)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
Samsung/LG 可以係AndroidTV上做Screen mirroring

未必需要Chromecast
再補充,my Home Screen完全體Disney+舊9月先有,但外國2020年中有Disney+

即係個app缺咗成年
Samsung基本全部4k電視都可以輸出Dolby Atmos比Soundbar

入門級係呢2款
Soundbar行eARC, 電視只支持ARC, Soundbar就會行ARC算,eARC會向下兼容
不如你直接問TCL啦,呢度好少人買佢
Sony都好似差唔多?LG係最快有support?

https://post76.hk/thread-333628-1-1.html
問咗啦,佢地話support
仲想買Sony A9 返黎,依家唔知點咁。
買電視嗰陣都未識earc ,後來想買sound bar先睇到
最後係豐澤買咗 bu8500話未入倉,要改期
可以換第二部,睇咗勁耐,lg a2 同,sony a80k都幾好,想問下仲有冇其他?
平時拎黎睇波,f1,睇戲,間中打下機,屋企人睇83
基本上成日長時間睇83台已經唔需要想OLED
成日長時間睇波都係一樣唔需要想OLED
一部電視太耐用唔係好事
咁可以諗邊一部
唔好意思想做次伸手黨

第一次用Samsung 70A AirPlay 連macbook,只係有畫無聲正唔正常?
有咩關係?舊嗰部仲未壞仲可以送比人用
budget又冇
尺寸都冇

如果每天只睇1小時左右83新聞台,都可以考慮OLED, 否則就考慮其他
65吋A95k
冇寫筆直一律推薦A95K
BU8500最大得55吋

所以都係assume 55A95K
放梳化同放電視2幅牆相距2.5米,用幾多吋電視好?
各位巴打,有個問題想問一問
而家我用緊Sony X85J用earc駁住Sony HT-s100f
睇YouTube同睇電視都有聲快過畫嘅問題

請問可以點解決?本身直接駁光纖就冇呢個問題,不過轉大細聲要用第二個搖控有d麻煩

先行致謝
C2 65吋水 幾錢左右
睇睇下65穩陣過55
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞