買電視機 / 換電視機 集中討論區 (107)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
見上面講開裝機...

想問吓如果喺細舖買現貨,例如Avoutlet呢啲係咪要自己裝埋?

過幾日諗住買X90K,驚大舖買無貨要等。細舖有現貨可以自己抽返屋企,但要自己裝又好似無咩保障

依家部電視壞咗,想儘快有新電視睇
如果你買SONY機,都係揾原裝SONY師傅裝機,只係送貨安排會唔同

SONY Store買都係送貨裝機分開兩步,只係SONY送貨會用DHL送,有保險
你點呀
細鋪都係一樣等送貨+Sony師傅上門裝機
咁如果我用黎打機睇戲用嘅話,差唔多價錢嘅話,仲有冇邊隻推薦?同埋LG會唔會比較好

Btw樓主有冇見好啲Just a flu, 飲多啲水就捱過

利申仲未中
準備瞓覺
呢條in直入電視就得, 以前用到ga, 係冇睇電視就斬左, 應該手拖手駁返長就得掛
你好 巴打們
之前問過一次 但係計劃有變
想問下
Budget: 15k 以下
用途: 50% Netflix & Disney+ 20% 睇電視 30% 打機PS5 (小過3個 鐘頭)
地點: 澳門 (全部行貨正價)
距離: 2米7
應該揀邊部好? 有現場睇過暫時最鐘意係QN90B 但係佢冇55吋
另外想問下2米7距離 50吋 同 55吋 分別係咪會好大?
12k budget
LG C1 定 A2好?
48吋左右
會用嚟睇片,間唔中打PS5/Xbox
本身有條SN7CY
距離2.7米最少需要65吋,真係最少
48C1應該已經下架
其實 sony 55” a90j. 同 a80k 分別大唔大。
如果買邊部好
¹⁰0000000000% 55A90J
係吖。我見 有大舖仲有貨
個價錢貴千鬆啲,實際上有啲咩唔同?
不過比較想知同價位有無性價比高少少?

ps. 暫不考慮Sony
C1基本上秒殺A2

光度高一截,影像晶片都比較強,面板又有120hz,又有HDMI 2.1
12K都唔會考慮到SONY,除非水貨不過唔建議~
收工再去比較一下先
btw C1會比較好?
假設個價位係12k左右?

祝手足 早日放疫監
當然
簡單,佢送貨嚟,係師傅開箱前有咩事都係兩家拆掂
你自己開箱,無事無幹咪無事
學仔你講原來內傷,有死點,花左,唔知咩原因都好
都係你食

咁囉
無咪唔試囉
你無WIFI PASSWORD又無LAN佢都唔會幫你試上網咁... XDD
65寸機 萬5蚊電視budget 係咪 x85k 最啱
(台灣 49900台幣)

會買埋soundbar (無位放subwoofer, 考緊ht x8500)
電視可以去馬

X8500是一件垃圾

Denon DHT-S217

LG SN7CY
性價比Panasonic >>>LG行貨

48jz1000h都係10k有找
再研究下soundbar先 ,我見 Denon 隻517 個subwoofer 都係29mm 深, 應該放得落電視櫃

係咪應該好過217
當然517好過217

不過如果有位放後置喇叭

建議Samsung HW-Q600A+SWA9200s
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞