買電視機 / 換電視機 集中討論區 (107)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
洗先機step巴都答到
雪櫃,窗口冷氣我都識少少
我想知d 實際連登仔使用報告最好有埋model
你用搜尋功能搵唔到?
你對畫質咁有要求已經唔洗想
呢部仲要火龍食電又重, 但比例好好

而家摺機都係小米mxfold2 綜合贏曬

不過電話呢家野三星mon贏曬, 鐘意既話好難轉會, s23u我下年都會出, 8+gen2肯定屌得過
搵到係搵到, 但多數冇比model
OLED同LCD比一定係貴好多架啦
其實以呢d入門至中階既電視黎講,samsung冇Dolby vision有幾大影響?以我理解入門級好似連hdr格式都未用得盡咁
其實我上年已經用過Z Fold 3

主要都係外mon窄,同埋App唔岩比例問題,同埋厚
分分鐘問埋美股都答到
學你講, 忍一忍, 2年後有新技術先出手, 冇咁多子彈, 搬屋已經要洗好多錢
我信啊
入門級至中階AU, BU, Q60, Q70可能分別不大, 因為光度唔夠高

Q80T,QN85, QN95可能影響大D,不過一般有DV既片都有HDR10,唔會完全出唔到HDR
紅酒櫃有冇心德
股票我唔多識了
*心得
買到樓已經好威威豬
我係一個新手村
冇,我唔飲酒唔食煙的
小米mxfold2...你講既野全部解決曬, 仲要超簿, 快差, 輕過fold4 1gram, 但display唔會好過fold3架啦, 不過睇過b站評測, 都還可以. 部機上手冇咩7味

始終一部電話屏幕只係其中一part, 唔係電視, 一萬蚊多少少, 算無敵了
我唔會買大陸牌子,特別係小米

佢外表OK, 設計OK, 牌子唔OK, 系統都唔岩香港用
有無巴打知道 TCL T7E 85 吋 有無earc呢?
其實, 岩用(除非怕後門或者係華為)
不過我知好難說服大部份香港人
一來政治二來個個都用開3叔 apple
我只係熟機, 有睇開買大陸機要點做
用開apple 好難轉
我主力個部用iphone
番工用個部用android 都係平平地買部三星m系機粗用
又可以玩下apple用唔到既app
話說我都準備買埋samsung 支soundbar(A450)
希望駁落部sony順順利利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞