買電視機 / 換電視機 集中討論區 (107)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
今日好返啲未呀?麥當勞有阿華田麥旋風,幾好食!不過我下次應該會叫新地
清,謝謝你
咩叫清,即係清咗痰?定係清咗病毒?
清=親
冇咩野了,最辛苦只是孤獨
Gay test
關gay test咩事
唔知,感覺你想搵人出火

原來我係你心中是這樣的人
Samsung唔支持Chromecast

Panasonic TH-43LX800H 行貨
$48XX
1. 60hz IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, HDR10+ Adaptive, Dolby Atmos
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. HDMI 2.0x3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
7. ANDROID TV 系統, 多APP
8. Hexa Chroma Drive Pro技術,以3+3原色令真實色彩再生
9. USB HDD 錄影
10. 5年保養

Sony KD-43X80K 行貨
$54XX
1. 60hz 廣色域 IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度370nits
同問

同Q60B比邊部抵玩d?
見都係差$1k左右
50X80K同50Q60B同級別
有冇人知C2點樣完全熄機 唔想待機 次次都要蚊電製
Oled唔建議完全熄機

oled待機會行pixel refresh,你每次都蚊電掣佢就行唔到
你咁樣佢就唔可以自己運行清燒印功能

建議你唔好再用電視

基本上所有牌子都係待機

智能電視機唔待機,每次重新開機要幾分鐘行OS
拔電制完全係反智行為,沒有必要
智障既P記就唔洗幾分鐘先開到機
好威
咁有冇方法係可以唔蚊電製 restart
因為lg 個os 好似有啲問題 成日都有啲function 會失效 要重開先搞得惦
Android系統點都要時間

webos唔記得幾耐
Ok 架,至少炒app果陣回血快啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞