買電視機 / 換電視機 集中討論區 (107)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
各位巴打,記得買電視要眼看為實,盡量用同一個mode去睇,最好用電影模式去比較,相對色準好多

頭POST #3-17 各大牌子行貨
頭POST #18 SONY 外國水貨 (全功能, 只係睇唔到香港電視)
頭POST #19-20 SONY 大陸水貨 (冇GOOGLE服務+功能缺失)
頭POST #21-22 LG 水貨
頭POST #23-25 SAMSUNG 水貨

購買水貨電視我推薦 盛....澤
迪路BB報道!

我想要$100以內,平時睇戲打機,有咩選擇?
我要55吋4K 120Hz最好有HDMI 2.1,冇嘅2.0都可以

多謝step巴 已買Sony X90j
自己去數碼世界搵~
50X90J??
diu, 用愛膚堅啦
我見50’ 同 55’ 差唔多
最後買左55

開心使用中
竟然搵到55X90J
留名
爆得咁快
Strong post lm
巴打有冇買RG GOD GUNDAM
美少女高達!!!杜門!!!
........................................................................
笑咩
冇野了~
我暫定星期五去睇明日戰記IMAX
忍唔買喇 雖然我真係好鍾意G

btw, 個主題曲歌手近期都瓜埋

本身用緊philips 55PUD6172,岩岩入手左條soundbar 天龍S217,想換埋部電視(因為而家部電視無arc/earc,只能夠用光纖線連接)平時都係打ps4/睇netflix/睇波/聽歌為主,筆直$6,000左右,50/55"都可以,大家有無推介
入左43 x85k房睇
希望唔好令我失望

朋友有部sony a9g 成日去佢度睇netflix
覺得唔錯, 對sony有信心, 但佢果部係oled

希望唔會差太遠(仲有二日機會轉貨, 除非唯一果部43 oled肯減到8500我就轉, 發下夢)

買a80k電視同sound bar用晒啲錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞