買電視機 / 換電視機 集中討論區 (107)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
你食唔食魚肉燒賣?我最近買咗一隻「真地道燒賣」幾好
所以我覺得與其解鎖光度不如晶片做好HDR細節,將啲差距按比例呈現好過

就算係咁都好過LCD電視
冇心情食
唔好搞壞自己呀

我支持你架!呢度個個都支持你!!!
其實我已經有幾年抑鬱+焦慮症

心情經常都低落

食藥也沒有什麼用,幫不到情緒
巴打有用過
唔係 睇單元大細 基本connect 啫
唔緊要架,我哋會陪住你!

就算幫唔到幾多,我哋都可以同你一齊面對!
去英京試聽下
啱就Amazon 買
係咪有齊 Home hub (Apple TV / HomePod) 同 Apple ID 2-step verification?
Sorry我前晚諗住起身之後答你不過唔記得咗

你可以檢查係咪連同一個WiFi先,有時一個連咗2.4一個連咗5都會有問題,如果唔得就移除咗部電視再重新配對一次
有喎
home 個app 都搵到部電視
成日話icloud 設定有問題
PS5 可以 support 到 bit stream TrueHD Atmos,不過 HDR 只有 HDR10, 冇 DV / HDR10+
reset 隻homepod 又得番, 除左識開同熄電視仲有乜功能
homekit暫時唔係好夾SONY電視,我後尾用Google HOME好好多
想問如果買到xbx

駁 earc 個hdmi 有冇咩特別好處或功能?

應該唔會買生巴。
可以回傳lossless音質,視乎你玩啲game有冇需要
我發現disney +定android 定sony 有bug
用電話app cast去電視部amp 經earc 出到atmos
用電視個app 就出唔到
好怪
netflx 就無衣個問題
但都係bq電視喇叭或藍牙出聲,有冇lossless 都聽唔出了
電視app可以更新下
你C2應該還好,聽得出嘅
加個 support eARC 嘅 HDMI splitter (eg. HDFury)
搵到原來support
多謝巴打
Google/Android TV Disney+ app 最新 ver 有 bug 出唔到 Atmos
有冇睇醫生?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞