買電視機 / 換電視機 集中討論區 (107)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
只是貼紙唔同,外盒印既型號唔同

我寫得唔夠清楚?
係喎,睇漏咗
自膠
巴打有興趣就自己聯絡盛...澤查詢
想問吓LG C2 可唔可以用Lan 連線電腦,播放電腦入面嘅檔案,例如圖片,歌同埋影片?
有冇人知?
裝plex 電腦同電視係同一個network 可以無線share 片同歌 圖我就冇試過
好似幾好。咁啲畫/音質係咪都100% support?
畫質ok的 跟番你d片源本身既質素
歌我冇乜點聽 用電視本身個喇叭唔會好聲得去邊
就算用soundbar都唔會夠用喇叭好聽 所以我好少用
唔該晒。最緊要有4k同5.1

聽歌我無位另外放喇叭,只可以就咁用bluetooth經sound bar播歌
如果只撐panasonic 打ps5 netflix 有咩好選擇?
最近迷上xgimi horizon pro 好想入手
想問吓電視點樣連接?我電視download咗 Apps叫我入個code, 我電腦係咪要download?
已解決
用到?
喺電腦度裝咗個Media Server,之後電視就連接到,幾方便
用到就好
想問有冇人Samsung電視個搖控勁快冇電?平時仲要勁少用
1. budget?
2. 尺寸?
3. 成日長時間打機?
4. 電視距離坐位幾遠?
我都女想問條soundbar 駁法正常係咪電視用光纖,手機用Bluetooth? 我唔知佢個Bluetooth 可唔可以咁樣駁2邊

不過Q600B無airplay真係缺憾
如果想買部43吋擺屋企 主要都係老母用黎睇到電視之餘可以睇Youtube睇劇果D
係咪去豐澤是但買部都係差唔多
電視要裝app?
買部panasonic 比老人家長開算喇,又有5年保,冇咩要求
即係睇唔到藍光原盤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞