買電視機 / 換電視機 集中討論區 (107)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
我阿媽同家姐好鍾意煲劇依家部電視唔係smart TV黎 所以想買部可以上網既 睇到youtube果d既
買pan 最好,老人家睇81台唔知點解會變做nicam 外國聲會好唔習慣
有大買大,睇電影冇得輸
買shield tv pro 就乜事都無
youtube, netfile, disney+ 加條lan線,滿足哂
可以買Panasonic,不過留意今代得一種Android電視,其他唔係,建議你買Android電視嗰款
想問下如果7-8k 筆直,50吋左右需要airplay
LG nano76 定Sony X85K好
如果X90J同X85K比較又如何?
SONY會有埋chromecast,另外X90J已經冇曬貨,如果有貨係會好過X85K,不過X85K都唔差
X90J最好

平D就X85K
50吋X90J應該仲有
Sony冇誤~ 有得揀唔好用LG WebOS~ 利申兩部一齊買左~
想問下LG 個OS 有咩唔好?同andorid 比冇得比喇,同samsung 比又如何
我遇到既問題就係相同環境底下, Sony 串流質素穩定d,反應快d,連藍芽接駁都定d, LG 50吋用VA panel 連可視角闊既好處都冇埋~ hdmi又少一個仲要冇hdmi2.1~ 未用過samsung 唔清楚~
50吋周圍都有。因剛買等送貨
有啲鋪要問 冇show出嚟
lg 硬件一流
軟件不入流

加個google tv 盒補元就perfect
Google tv 仲有咩強大功能?
我見lg 都行得曬Netflix Disney 同youtube
大家心急想換電視時 捨唔捨得咁處理?
stream NAS 或電腦上嘅video 同高清音源
不好突然load 唔到wifi
唔好斷bluetooth 耳機連線

咁就perfect
佢都掙扎好耐先買LG,我覺得每個系統都各有優劣,不過SONY的確做好多技術嘢去迎合電視嘅硬件,而LG就好多時有曬預設嘅模型啲嘢好ready,硬件有新用新不過佢就唔係好care啲軟件同技術,例如OLED面板自己出都唔係好care自家面板壽命,市場定位唔同冇得直接比較

Samsung傳咗好耐會用Galaxy版嘅Android TV,Panasonic就更加早今年已經試行,呢樣真係要讚Panasonic
WebOS唔係android系統,基本上每一個app都要畀啲公司自己再研發,唔係間間公司咁多資源,所以變相得啲主流apps
咩叫恩人
問盛澤,應該有,大陸水貨
又想問下
電視買咗Q70A,想買條soundbar,大約$3000,有冇好推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞