買電視機 / 換電視機 集中討論區 (107)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
換左soundbar
以為你換左喇叭
想換KEF lsx ii 但係無錢
我有唸過呢部
如果平d就換KLIPSCH The Fives

一係就直接上KEF lsx ii 但要等一排先
去英京睇過實物唔夠靚仔
搭單問下依度有無師兄玩Govee 個背光燈?想知如果用samsung 電視,支鏡頭擺下面中間係咪會影響remote?
請問 50inch Sony 85k 同90J 點揀好? 見新但平d , 多數都係睇下Netflix YouTube 多
定直接揀a90k 48 oled好
A90K
如果 85k 同90j 其實大唔大分別?
電視應該係跟型號唔係跟牌子,你要睇兩樣嘢

1. 到底你個電視remote係藍牙連接定係紅外綫,如果係藍牙就冇影響
2. 到底你個電視remote紅外綫接收器喺邊個位置,你最終都要試一次先,因為好多時紅外綫接收器就算唔係向住都會收到,我細個用大牛龜電視都係習慣將remote對準天花撳,收到個機率會高過對準個紅外綫接收器,真係睇你部電視係點
我想問係X90J定A90J?
唔夠A90K大
去outlet A1/A2 OLED ? 淨係睇Netflix D+ 應該都唔差wo
Sorry 想打x90j同x85k
50吋都沒有A90J啦
雖然我知A90J冇50吋,但係都提醒下你知道買緊啲咩
聽歌一流
佢應該好力過 LSX
同佢十幾年嘅 plasma 咁上下款…
問多句請問Sony 48inch oled係唔係幾年先轉一次model?
謝謝師兄回覆,我用q70T, remote 好似係藍牙,但我跟說明書用鏡加燈照,又見下面中間(logo 名位)下面會閃紅燈
係呀,我都覺得呢度有部分買咗C2嘅人係啱買A1/A2多啲

因為佢哋覺得C2太光對比度太高,所以A1/A2又平一截又解決到佢哋問題
你岩
同你買電視冇咩關係
每年都會轉一次

J即係J世代,2021年

K即係K世代,2022年

同埋SONY每年都會有新出針對OLED保養同色彩表現嘅技術,唔係年年一樣
真係太光
我較到70屋企人都話好光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞