買電視機 / 換電視機 集中討論區 (107)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
LG 50UQ8100PCB 行貨
$52XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
6. α5 Gen5 影像處理器
7. 光度300nits

LG 50UQ9100PCD 行貨
$54XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
6. α5 Gen5 影像處理器
7. 光度300nits

Samsung 50BU8500 行貨
$56XX
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY
you are welcome
我同你相反
認為an機好多野 iphone做唔到 其中一樣就係冇果d 破解app..
仲有可以係任何區域側左右返回(iphone一定在左上), 呢二樣野令我買部ip13pm返來幾個鐘就賣左

我夠膽講大部份操作, 可以用得快過, 順過iphone, 只係iphone過場動畫靚, 又唔lag, 開app快, 你地覺得an做唔到又好似會窒, 其實都唔太岩, 單係一個任意左右側返回係超好用, 超重要
iphone返回唔一定左上
左邊邊緣手勢都得 有部分apps可以喺中間向右掃都得
但一定冇android咁順手
我用左11年android 對上一部係note9 用3年lag到頂唔順 轉左13pm
iphone影相放大雖然唔靚 但有"local HDR"返唔到轉頭
咪係local hdr?

我覺得13pm個長cam好差,係接受唔到果隻差
我知有部份app得, 但冇咩睇頭, 記錯app滑左只會多一份耽誤

因為你用開三星機, 我明
我係到講大陸機我知會比人差, 但識玩返唔到轉頭, 只要你追求性價比同埋 知道android可能只係畀某星個垃圾os拖累 就明我講咩
我自己用oneplus8t 新u s865
根本an機係做到可以好順唔熱長續航

最近果部應該係米12su, 香港冇出, 蔡司鏡屌打iphone

算啦, 香港人可以等下部samsung s23u, 一定夠做iphone14
自家塊Dynamic AMOLED 2X屏幕1750nits 唔會出貨比iphone, 只要換埋台積電8gen2就識飛立貼為證
學下野先
會鮮到一撻撻 睇到唔舒服
青蛙巴可以睇下focal on wall 睇下幫唔幫到你
有冇人經LAN 播 bluray iso夠唔夠快
所以咁多人俾人偷
OTP

就係慳一個幾毫裝crack
原來爆左
讀取sms程式一律block
嘩 好正
但out 筆
不過thanks
step巴你好, 呢3部如果加埋偶爾打PS5係咪抆水少少? 如果揀sony係咪已經得50x80k最match個用途同budget?
現在糾結緊究竟揀
55Q70A 定 55Q70B

小弟唔打機,主要睇netflix or disney+

決定會買Q800b soundbar

兩部電視水貨分別58xx 同78xx

70B 多3個hdmi2.1 ,但我唔打機 應該無乜影響?

求意見
搵到A就買A
LG c2 有冇話好多需要要搭soundbar?
如果搭LS50又得唔得
全部都可以打PS5 4K60
唔打機冇必要多3個HDMI 2.1
當然可以搭LS50啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞