買電視機 / 換電視機 集中討論區 (107)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
咩意思呀你?可以有咩期望
唔識整microLED(應該業內都冇人識整)

QDmicroLED如果唔係壞LED層就可以一戰
有條尾,條尾有神聖環

我係數碼精靈,唔係你哋啲人類巴絲
劉青雲老婆本人
搭單問下
深水埗除左高明同盛...澤
仲有冇邊間鋪值得去巡下
會唔會係鍾意數碼暴龍
想請問一下budget ard$10000, 想要55吋可以有咩選擇? 平時會用黎睇戲/睇劇/睇波/打機, 同埋想問下x85j 同X85k 分別大唔大, 見到price八千幾蚊有交易, 感謝
AV outlet ?
呢度有幾多巴打呢間買過?
呢兩部分別唔大,後者可以配bravia cam
呢間都多架喇,唔會有伏
佢係price HK 啲價真唔真?
網上搵到reboot lg webos 方法

熄機開返只係sleep 然後wake up,除非連電源都關掉。

reboot 可以咁:

設定
支持
私隱權與條款
用戶協議

剔走私隱權政策
同意

咁佢就一定要reboot

reboot 完剔返同意先可以用返app
55X85K賣8500果D就係大陸水貨,沒有Google服務同有功能缺失,賣10350果D就係香港行貨

55X85J基本已經沒有貨

兩者規格基本一樣
我費事佢地煩擾你
我有老婆仔女唔好騷擾我
我騷擾你
avoutlet應該OK
如果budget $6000左右 想有hdmi eARC 同Dolby Atoms, 有咩好推薦?
1. 尺寸
2. 電視距離坐位幾遠
距離米六左右,諗住50吋內
Sony KD-50X80K 行貨
$64XX
1. 60hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度370nits
唔該巴打本身都睇緊呢部,我個budget同條件呢部應該係最好?
想請教巴打們
43吋 有咩選擇
路過見到三星 QA43Q61BAJXZK
呢款可唔可以去馬 畢直6-7K
Sony KD-43X85K 行貨
$61XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度550nits
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞