買電視機 / 換電視機 集中討論區 (107)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
我想問有咩game推介?我得一隻高達
gt7
遲d 想玩ps vr 2
屋企上年年尾買左lg 55 g1, 好鍾意佢好貼牆
宜家自己搬出黎住,買返g1建唔建議?
雖然舊左一代,但我見功能都齊,同G2分別大唔大?
改良:
1. HDMI傳輸由40GBps增加至48GBps
2. 光度提高咗好多,HDR分別更明顯
3. 支援更多智能功能,如聲控、多用户帳號等
想問各位sony 電視用家用homekit 有無問題?
明明homekit 搵到部機, 電話又控制到電視
但同siri 講叫佢開機閂機大細聲都話"無法判斷, icloud 設定有問題..."要等更新??

師傅裝機走左
但set好覺得電視太大睇唔慣 想上牆(拉遠)
但牆係石膏板 部機10.6kg(x85 43")
唔知夠唔夠力 sony師傅肯唔肯幫手搞返架
(今日佢冇幫我裝上去淘寶果隻電視架 都係我自己搞)
遲啲裝好晒機再算 暫時可能買返spiderman
如果你要行貨又想掛牆貼,我覺得值得由g1/c2上G2。
g1上g2唔係剩係換殼,而係加左散熱同真係有亮度上既提升。
(只要你接受到g2條銀邊就得,有人覺得礙眼有人覺得冇問題)

水C2 vs 行G2就另作別論
shield tv pro 用kodi 讀番電腦smb 就可以
1至4 你是點樣setup 先唔得
vesa 300x200
43吋都話大

你唔係原廠架,佢唔會幫你搞
你睇一陣會習慣架喇,可能你要揾個啱啲嘅座位

石膏板就算喇,一陣你整爛人間屋仲煩
有人同我講蜘蛛俠免費好似唔知join網上個plan就有
我都係諗住買定先,玩住ps4 d game先或者比錢升個plus
有開燈
HDR片正常電視會將光度開到最大,每個牌子都一樣
要裝最貴的月費plan 先有免費
想買大陸水貨 SONY XR-85X95J
人一世物一世, 剛剛部電視壞左..
想換部好大既, 又唔捨得買OLED/MINI LED
呢部又係XR 處理器, 好似最抵用
都係諗住係蟲蟲訂,
請問師兄門有無其他意見,
係, 隻眼睇得曬, 但唔慣, 係好唔慣, 部機冇問題, 亦都唔係LCD畫質, 亮度果D問題人都癲
購買水貨電視一律建議 盛..澤..影..音
我訓係到睇既
我尋晚喺度搵setting
睇下有冇可以將畫面按比例縮細嘅功能
但係sony係冇
畀我諗到個方法駁去電腦
開netflix縮細來睇
我聽人講又話得
我唔想浪費部電視
好好, 我WHATSAPP問下價先, 唔該CHING
購買水貨電視我推薦 盛..澤

Sony XR-83A90J 水貨
39xxx
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限∞, 黑位純黑, 顏色豐富, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
4. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
5. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
6. 光度700nits, 最高840nits
7. 支援ACOUSTIC CENTER SYNC
8. 2喇叭, 共40W輸出, 4個低音喇叭, 共20W輸出

Sony XR-85X95EK 水貨
39xxx
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角好, 畫面順暢
2. 直下式MINI-LED背光, 768分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有廣視角, 打斜睇畫面都唔會變淡
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度1300nits, 最高1450nits
9. 2x高音喇叭, 2x中音喇叭, 2xSUBWOOFER
10. 支援ACOUSTIC CENTER SYNC
唔該CHING
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞