[RD 唔易做] F1 2022 法國站 賽後生討論區

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
https://www.instagram.com/p/Cgb9X-EIwEr/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

大頭啱啱破咗冰most laps raced記錄
講Q問過圖未? 一個hot lap就pole, 冇人做過
Btw
講起AM

原來Tobias Moers(前AM CEO)啱啱一兩個月前辭咗職(俾爸爸踢走)
Tobias Moers係前AMG Department Head

有傳係因為R&D進度差所以step down

新CEO係前法拉利頭馬Amedeo Felisa
都係AM CEO 兼任 R&D Head
嗰個新聞報導員啲賽後淨係冇睇場車先會睇
有睇場車就會發現佢同五十年前電台「直播」足球啲旁述一樣
的確係
穆斯林有好多投資限制,唔係樣樣野都做得
最方便係起樓再租出去,所以你見UAE一地都係office出租
L佬應該分析完發現唔淨止係垃利班大屍問題先冇咁嬲
同埋

啱啱睇Financial Times
原來沙地8億港紙買17%股份只係第一步capstone

跟住AM仲會向沙地等少數股東再籌約十五億去減債

有興趣可以search FT Opinion: “Aston Martin: Stroll negotiates a tough course”
中東海灣未必係傻仔 / 土豪性格咁攞錢嚟燒

沙地PIF同Newcastle United傾價嗰時報嘅價都係接近對家嘅底線
舊班主其實帳面都只係有幾百萬鎊利潤(枱下面可能會收多啲)

講緊支球億係三四億鎊嘅本

同埋都係買得精
Newcastle球隊或者 Brighton / Southampton啲南部沿海城區
發展潛力點都靚過West Midland太多

幾年前好多大陸資金跑去West Midland買球隊
結果一係損手止蝕 一係好似狼隊咁掛暗盤等下家接貨
每次睇佢講垃利柒都覺得好可憐
要搵圖教佢點set戰術同邊度植髮
聽到厭 佢地唔講有乜plan仲好
聽RB同平既Radio好少講乜plan物plan
係咪意大利人先咁有品味
懶係秘密唔俾其他隊聽咁

跟住連自己都聽唔明
其他隊心態:俾你聽埋睇埋我點做你都贏唔到
00時後講賽車
無比較就無傷害

同埋鐘意L 佬立場清晰, 聽佢講垃利野唔會就住就住.

不過有廣東話YOUTUBER , 就踩細力啲好啦
點解無左最重要嗰句
https://twitter.com/f1dataanalysis/status/1551661213964189699?s=21&t=D5A_jr1e4nhhyJaiYnbKkw

Max 個pace 誇到,仲要係叻炒左之後push出嚟,真係唔驚會燒牛或自己出錯
係嘅
而家直頭唔會睇,慳返啲時間,都無乜嘢踩
個次留係車房睇電視都幾大膽
老麥Kimi
大牛Vettel
排位都好勁。
201x年好似有數據顯示
Q3 最後一轉改善得最多既
係Vettel同Ham
Lec就改善得唔多
近年Max都唔錯
Max已經跑到機械人咁,可以keep到cls pace
某隻咸狗?
佢依家基本快過target lap time
要工程師叫佢慢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞